AKTUELNO

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da deo opozicije i medija praktično crta "metu na čelu" predsedniku Aleksandru Vučiću, pokušavajući da ga okrive za ubistvo Olivera Ivanovića.

Stefanović je ukazao na vanrednoj pres konferenciji da pri tom nikom od njih nije stalo ni do Ivanovića, niti do otkrivanja ubica i pravde, već taj slučaj samo koriste, tačnije zloupotrebljavaju, u političke svrhe, za nastavak kampanje protiv predsednika.

- Na smrti Olivera Ivanovića skupljaju političke poene - rekao je Stefanović i ocenio da je užasno da se bilo čija smrt koristi za potrebe dnevne politike.

- Neshvatljivo je da Šutanovac i Ðilas govore o ubistvima u Srbiji, o kriminalu, oni koji su bili na vlasti kada su ubijani policajci, političari i ljudi koji su se zatekli na mitingu protiv vlasti, u sred Beograda, u Jagodini, a ne negde gde Srbija nema efektivnu vlast - rekao je Stefanović.

On je dodao da je broj ubistava kada su Šutanovac, Ðilas, Janković imali vlast bio zastrašujući.

Primetio je da se stvara atmosfera u kojoj je legitimno da svi mogu da optužuju predsednika Vučića, a da on nema pravo ni da se oglasi, niti da odgovori, iako nije odgovoran za bilo kakavo ubistvo ili bilo koje drugo krivično delo.

Važno je samo da se optužbe protiv njega plasiraju u javnost, najpre preko društvenih mreža, a potom dospevaju u medije, u javnost, bez ikakve odgovornosti, a oni koji takve stvari pišu, kao da su same po sebi neupitne, kasnije "nestanu".

Stefanović je podsetio da je Srbija odmah i jedina pokazala iskren interes da se rasvetli Ivanovićevo ubistvo i zatražila da učestvuje u istrazi.

#Nebojša Stefanović

'