AKTUELNO

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras je birala najvažniju objavu nedelje na društvenim mrežama.

Gosti Hit Tvita bili su Saša Radulović, lider Dosta je bilo, Ivica Dačić, lider SPS-a, Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera.

Gledaoci su u toku emisije mogli da glasaju za predloge na Fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci su u toku emisije mogli da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Predlog broj 1 - Stadioni

Vučićević je istakao da se sve gradi, da su se prvo gradile bolnice i putevi, a onda stadioni.

- Jako su važni stadioni, izgrađenu su bolnice škole, otvoren je Narodni muzej, završen je Hram Svetog Save, pored toga što je uloženo i u sport. Ulaže se i u bolnice i u stadione. Nikad više para za lečenje dece - rekao je Vučićević.

On je dodao da je i predsednik UEFA Aleksander Čeferin danas bio u Zaječaru i da je oduševljen novim stadionom.

Foto: TV Pink Printscreen

Radulović je rekao da ljudi vole fudbal i da glasači pozitivno reaguju na to.

- U redu je da se ne slažemo, ali nije u redu da se zovemo hejteri... Sasvim je moguće da je ovo dobra investicija, međutim, ne mogu da kritikujem kada je nešto izgrađeno - kazao je Radulović.

On je istakao da je ljudima dosta prepucavanja i da odluke treba da donosi onaj ko je pobedio na izborima.

Foto: TV Pink Printscreen

Dačić je rekao da smo mi godinama imali problem, da od gradnje JNA, Marakane, nismo imali gradnju stadiona.

- Rasprava o tome da li nešto treba, bilo šta da se uradi neko će reći da li je prioritet... Glavni prioriteti su odbrana i bezbednost - kazao je Dačić i dodao da tamo ide novac, kao i u penzione fondove, ali i u zdravstvo i prosvetu.

Kako je rekao, prljaviju kampanju od ove sada nije video za više od 30 godina, koliko je u politici.

Foto: TV Pink Printscreen

- Danas nije bilo publike na stadionu, a sada se društvenim mrežama širi da je neko uzvikivao "Vučiću, odlazi" - kazao je Dačić i dodao da su novinarske ekipe svedok svega toga.

Vučićević je istakao značaj izgradnje stadiona, te objasnio da po UEFA standardima nema atletske staze.

Kako je rekao, trenutno Grčka nema novca za obnovu stadiona, a mi gradimo potpuno nove.

Predlog broj 2 - Destrukcija

Vučićević je rekao da treba pogledati kako su u jednoj noći za nekoliko sati skočili i Tepić i Milivojević i ĐIlas.

- Svi su rekli da je D Ekspres žrtva... Kako vi to znate? Istražni organi su ušli u isto vreme i u poštu i u D Ekspres. Ako je sve u redu, čega se plašite - upitao je Vučićević.

- Šta je problem da nadležni državni organi proveravaju rad firmi? Zašto se od toga pravi "pritisak"? - dodao je.

Kako je rekao, postignut je dogovor države i sindikalaca i upitao koga predstavlja Stefan Mitrović, koji predstavlja 48 radnika i koji je član Srbija protiv nasilja.

Vučićević je pričao i o lažima koje se plasiraju o logou Pošte i istakao da to nije istina.

Radulović je naveo da sipanje raznih stvari dolazi sa obe strane, što stvara tenziju u društvu.

Foto: TV Pink Printscreen

Dačić je rekao da je i gospodin Radulović žrtva Šolaka, te da je sad prvi put čuo da ima veze sa tom kompanijom za dostavu.

- Gospodin Radulović malo kritikuje jedne i druge, ja hoću da pokažemo istinu - naveo je Dačić i dodao da se stalno plasiraju nove laži, da se ne završe, a da se ljaga pravi, što je cilj.

Kako kaže, kada se ne teži nekom cilju i dogovoru u štrajku, onda se vidi da je sam štrajk cilj.

- U proteklih 20 godina SNS nije upravljao Poštom - naveo je Dačić i istakao da opozicija pokušava da im pripiše krivicu.

Vučićević je rekao da opozicija čini sve što čini da bi Šolaku napravila što veći profit i da bi njegova televizija dobila nacionalnu frekvenciju.

- Neki su čak govorili da Pinku i Hepiju treba oduzeti imovinu - kazao je on.

Vučićević je rekao da se protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi najprljavija moguća kampanja.

Dačić je istakao da je protiv privatizacije Pošte i da država mora da obezbedi Poštu i u najmanje naseljenim mestima, a da to ne bi bio slučaj da se ona privatizuje.

Kako je rekao, sve što radi opozicija protkano je ličnim interesima, a na primer, kroz borbu protiv nasilja.

Predlog broj 3 - Opozicija

Radulović je naveo da je za njegovu stranku glavno pitanje na predstojećim izborima pitanje Kosova i Metohije.

Upitan o Evropskoj uniji Radulović je rekao da je Dosta je bilo protiv ulaska, ali da nije protiv saradnje.

Dačić je rekao da se politička kampanja svela na najprljaviju i na napade na predsednika Vučića, zbog čega nemamo odgovore na mnoga pitanja.

- Da li je neko iz Srbije protiv nasilja reagovao na pomeranje ploče našim vojnicima - upitao je Dačić i dodao da postoji i pitanje "Šta ćemo ako uhapse Dodika?".

Dačić je rekao da mnogo pitanja postoji, te da se zna i šta je Dodik najavio i upitao da li neko iz pomenutog dela opozicije ima neki stav o pomenutim temama.

- Kada podvučemo crtu, vidite da, ono što je navedeno, priznavanje genocida, NATO, sankcije Rusiji...Za to se oni sada zalažu - ocenio je Dačić politiku dela opozicije.

Dačić je rekao da se opozicija deli na dve grupacije i da to može uslovno da prihvati i da je pitanje šta se dešava posle izbora, da li oni onda postaju jedna grupacija.

- Da li će oni pristati posle na sve da bi srušili SNS i SPS? - upitao je Dačić i rekao da se nada da gospodin Radulović ne bi podržao antisrpske interese.

Foto: TV Pink Printscreen

Radulović je rekao da oni nikada neće biti deo toga što se zalaže za priznanje nezavisnog Kosova i za uvođenje sankcija Rusiji.

Vučićević se nadovezao i rekao da se ta rečenica nikada neće čuti od Miloša Jovanovića ili Milice Đurđević Stamenkovski.

- Šta svi oni kažu? Čim prođu izbori, ako budemo imali poslanika više, mi ćemo se ujediniti da srušimo Vučića. Svaki glas na izborima koji ne bude glas za listu "Srbija ne sme da stane", glas je za Dragana Đilasa - ocenio je Vučićević i izdvojio Radulovića iz toga.

Kako je rekao, lider Srbije protiv nasilja bori se protiv nasilja tako što bi nekima da stavlja brnjice na usta.

- Zašto je Radulović zabranjen na Nova S i N1? Zašto je Vuk Jeremić zabranjen - upitao je Vučićević.

Radulović je rekao da su njegova stranka i Boris Tadić u borbi za vlast, ali da se to nikada ne može desiti na uštrb državnih i nacionalnih interesa.

Dačić je rekao da SPS ovo smatra nastavkom prethodnih izbora.

- Mi stojimo postojano, vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine o svojoj budućnosti - naglasio je Dačić.

Glasanje

Foto: TV Pink Printscreen

Prvi gledalac glasao je za prvi predlog.

Iz Kraljeva je stigao još jedan glas za prvi predlog.

Pobednički predlog je predlog broj 1 - STADIONI.

Glasanje u studiju

Dačić je rekao da je prvi predlog najpozitivniji. Radulović je glasao za predlog broj tri. Vučićević je glasao za predlog broj 1.