AKTUELNO

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre je na Privrednom forumu srpskih i ukrajinskih privrednika izjavio danas da su Srbija i Ukrajina napravile isti izbor, da budu deo evropske porodice naroda.

- Postoje mnogo ekonomskih mogućnosti između Srbije i Ukrajine. Drago mi je da možemo da pričamo o ekonomiji u ovom širem političkom kontekstu. To je nešto što mi kao EU pozdravljamo i spremni smo da podržimo - rekao je Žiofre.

Prema njegovim rečima, institucije EU i njene članice su odlučne da nastave sa što bržim proširenjem na zapadnom i istočnom Balkanu.

- Ovo je poruka koja se čula pre 10 dana od Evropske komisije kada su predložili plan rasta za Zapadni Balkan kako bi se njegove države približile proširenju - ukazao je Žiofre.

Žiofre je pozdravio to što je Srbija građanima Ukrajine pružila privremeni boravak i pozdravio napore Srbije da podrži ovu zemlju u rekonstrukciji.

Pre početka foruma, potpisan je Memorandum o saradnji između Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine i Privredne komore Srbije.

Forum saradnje srpskih i ukrajinskih preduzetnika, organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa ambasadom Ukrajine u Beogradu i Fondacijom Konrad Adenauer Štiftung.

Autor: