AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u poseti Loznici, gde će obići završne radove na renoviranju hotela "Podrinje" u Banji Koviljači, kao i novoizgrađeni stadion "Lagator", saopštila je predsednikova pres služba.

Hotel "Podrinje" kupila je firma "Long glori trejding limited" iz Hong Konga 2019. godine za 109 miliona dinara, odnosno nešto manje od jednog miliona evra.

U pitanju je zdanje na četiri etaže, površine 4,7 hiljada kvadratnih metara.

Lokalni mediji svojevremeno su navodili da su kineski investitori planirali da izvrše kompletnu obnovu hotela, nakon čega bi usledila i gradnja superluksuznog hotela sa pet zvezdica, na osam etaža, preko puta banjskog parka.

Posle toga, Vučić će obići i novoizgrađeni stadion "Lagator" u Loznici.

Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Posle najavljene ceremonije svečanog puštanja stadiona u upotrebu, u 17 časova biće odigran fudbalski meč između domaće Loznice i Vrela.

Dan kasnije, u nedelju, A reprezentacija Srbije odigraće utakmicu sa Bugarskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope sledećeg leta u Nemačkoj.

#Aleksandar Vučić