AKTUELNO

Očigledno da tajkun Dragan Đilas želi da uništi posao srpskim vinarima blateći državu koja je organizovala jedan od najboljih vinskih sajmova u Evropi!

Naime, Direktno je objavio tekst pod naslovom "VUČIĆEV EKONOMSKI PROGRAM Dajte vina hoću lom!" gde na očigledan način žele da se uništi poslovanje srpskih vinara i da na sve načine žele da unize Sajam vina u Beogradu.

Članak pod ovim naslovom nije samo uvredljiv prema predsedniku Aleksandru Vučiću, već i prema ugledu Srbije i ovog Sajma Vina.

Sajam vina u Beogradu je inače privukao pažnju domaće i međunarodne javnosti, kao i stručnjaka iz ove oblasti. Iako je ovo tek drugi Sajam vina, on je već potvrdio svoj status jednog od najboljih vinskih sajmova u Evropi. Nažalost, čini se da je Direktno odlučio da iskoristi ovu priliku kako bi plasirao neopravdane tvrdnje sa fotografijom sa tog sajma na kojoj je Vučić.

U stvarnosti, Sajam vina u Beogradu je pozitivan korak ka promociji srpskih vina na međunarodnom tržištu.

Podsmevajući se predsedniku Vučiću koji se na sve načine trudi da uzdigne zemlju kao i srpske vinare, oni su objavili fotografiju predsednika Vučića sa čašom vina. Svakom je jasno da uz ovaj naslov i nižerazredni tekst žele da predsednika predstave kao da ga zanima samo ispijanje vina.

Očigledno je da su zaboravili na svetske lidere koji se često fotografišu sa čašom vina u ruci.

Pa tako, poznate su fotografije na kojima nazdravljaju vinom predsednik SAD-a Džo Bajden, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Kine Si Đinping, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Rusije Vladimir Putin, južnokorejski predsednik Jun Sukjula...

Umesto da se podrži inicijativa koja unapređuje domaću privredu i promoviše srpske proizvode, čini se da su pojedini mediji odlučili da plasiraju senzacionalističke naslove i gluposti. Srbija će nastaviti da se bori za svoje mesto na evropskom i svetskom tržištu vina, a Sajam vina u Beogradu ostaje ključna platforma za postizanje tog cilja.