AKTUELNO

Vučićev dolazak od velikog je značaja za kosovskometohijske Srbe, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbima na KIM vrlo komplikovana u bezbednosnom i političkom smislu.

Prethodno je zamenik komandanta Kosovske policije Besim Hoti kazao da je, povodom Vučićevog dolaska na KIM, preduzet uobičajen operativni plan rada.

- Ništa posebno nismo preduzimali. Operativni rad je isti kao i kada u dolazi bilo koji drugi političar, rekao je Hoti.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju kazao je da Vučićeva poseta ima veliki značaj za kosovskometohijske Srbe.

Foto: Tanjug

- Vučić će ovom posetom pokazati da je ceo srpski narod sa Srbima na KIM i da je to jedinstvo neraskidivo, rekao je Đurić noć uoči dolaska Aleksandra Vučića na KIM.

On je trenutak u kojem Vučić obilazi Srbe u Kosovskoj Mitrovici i enklavama južno od Ibra nazvao prelomnim i objasnio da ona predstavlja ohrabrenje za srpski narod.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sa građanima i saslušaće njihove probleme. Pokušaće da nađe način da im naša država pomogne.

Ova poseta će, bez obzira na ovaj strašan i tragičan događaj, ubistvo Olivera Ivanovića, pokazati da Srbima ne vladaju strah i malodušnost, kazao je Đurić za Informer i dodao da ljudi koji ovde žive nemaju drugu otadžbinu i državu.

Đurić je rekao da je neophodno da Srbi budu solidarni i jedinstveni jer će, na taj način, kako je kazao, osujetiti ciljeve terorista koji su porodici Olivera Ivanovića ali i celoj Srbiji zadali strašan udarac.

Pročitajte još: ĐURIĆ ZA PINK IZ KOSOVSKE MITROVICE: Poseta predsednika Vučića jasan signal da je Srbija uz svoj narod na KiM

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#Marko Đurić

#Poseta

'