AKTUELNO

Ministarstvo ističe da je otvoreno za međusobnu pravnu saradnju u skladu sa važećim bilateralnim sporazumom.

Kosovsko Ministarstvo pravde potvrdilo je prijem zahteva srpskih nadležnih organa za uzajamnu pravnu pomoć u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Ministarstvo ističe da je otvoreno za međusobnu pravnu saradnju u skladu sa važećim bilateralnim sporazumom.

Ministarstvo je pozdravilo spremnost srpskih pravosudnih institucija da pruže pravnu pomoć putem razmene informacija koje mogu doprineti rešavanju ovog ubistva što pre.

Zahtev je, kako se navodi isključivo povezan sa mogućnošću dostavljanja kopija eventualnih dokaza, podataka i drugih obaveštenja koje kosovska policija i tužilaštvo poseduju ili mogu posedovati u vezi sa ovim predmetom.

U zajedničkom saopštenju kosovskih ministarstava pravde i unutrašnjih poslova se navodi da nadležni organi za vođenje krivičnog postupka na Kosovu intenzivno rade na rasvetljavanju okolnosti pod kojima je ubijen srpski političar Ivanović.

Foto: Tanjug

Ističu ponovo da je ubistvo Ivanovića "apsolutno neprihvatljiv čin", te da to zaslužuje neposredan odgovor.

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je uspostavilo sve svoje mehanizme i agencije za sprovođenje zakona, kako bi se istražni postupak izvršio efikasno i da se istrage odvijaju u realnim parametrima.

Kosovska policija je identifikovala elemente koji omogućavaju kvalitativni razvoj istraga u vezi sa ovim predmetom, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: SAHRANJEN OLIVER IVANOVIĆ: Kosovo je bilo tvoj usud i tvoja istina, Srbija će kazniti zlikovca! (FOTO+VIDEO)

#Istraga

#Ministarstvo pravde

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

'