AKTUELNO

Japanski premijer Šinzo Abe sleteo je danas na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" gde ga je dočekala premijerka Srbije Ana Brnabić. Abe je stigao u Beograd, gde mu je ispred Palate "Srbija" priređen svečani doček, a dobrodoslicu poželeo predsednik Aleksandar Vučić.

Zvanični razgovori delegacija počeli su u Palati "Srbija", a kasnije posle podne predviđeni su i razgovori s privrednicima.

Tokom sastanka delegacija s privrednicima planirano je da im se obrate Vučić, Abe i Brnabićeva.

Šinzo Abe u Srbiju dolazi u okviru evropske turneje, a domaćin mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je, uoči dolaska japanskog premijera da je to velika čast i da smo na tu posetu veoma ponosni, te da je Srbija jedna od šest zemalja istočne Evrope koju će posetiti, u kojoj će se najduže zadržati i jedina zemlja koju će posetiti, a koja nije članica EU.

Foto: Tanjug

Ceremonija svečanog dočeka biće priređena ispred Palate Srbija, a pisustvovaće i predsednica Vlade Ana Brnabić, koja će učestovati i na plenarnom sastanku delegacija Srbije i Japana.

Japanski premijer u dvodnevnu posetu Srbiji stigao je zajedno sa delegacijom japanskih privrednika, a to je i prva poseta jednog japanskog zvaničnika Beogradu na tako visokom nivou u poslednje tri decenije, pa je dolazak Abea unapred dobio epitet "istorijski".

Foto: Tanjug

Prema programu, posle podne predviđen je sastanak delegacija sa privrednicima dveju zemalja, na kojem će se učesnicima obratiti Vučić, Abe i Brnabićeva.

Foto: Tanjug

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Japana u Srbiji Djunići Marujama potpisaće Notu o volonterskom programu japanske prekomorske saradnje.

#Srbija

#Šinzo Abe

'