AKTUELNO

U jutarnjem programu Televizije Pink "Novo jutro" o aktuelnim temama razgovarali su Dragan J. Vučićević i Zoran Ostojić.

- Ne verujem da će Hojt da bude ambasador u Sarajevu - rekao je Vučićević.

Ostojić je rekao da mu se ne sviđa formulacija Hačenka kao diplomatskog specijalca.

Nakon što je Skupština Makedonije usvojila Zakon o upotrebi jezika, prema kojem će u makedonskim državnim organima i institucijama zvaničan jezik, pored makedonskog, biti i albanski jezik došlo je do analiziranja političkog stanja u Makedoniji.

- Makedonija ide u NATO tako što se odriče sama sebe. Ona će ući u NATO kada sve table napiše dvojezično. U zemlji gde Albanci čine 20tak odsto stanovništva, Makedonija postaje dvojezična zemlja da bi ušla u NATO – rekao je Vučićević.

Vučićević je istakao da im želi sve najbolje, ali da se boji da im neće biti tako.

- Vrlo je upitno za šta je narod u Makedoniji glasao, lista koja je dobila najviše glasova u Makedoniji je u opoziciji, a druga je makedonska stranka po snazi napravila je vladu sa Albancima - dodao je Vučićević.

Foto: Printscreen

Nakon razmene mišljenja između Vučićevića i Ostojića, urednik Informera je rekao da će pre da se obesi nego da bude fan NATO-a.

- Makedonija će svoje granice obezbediti ulaskom u NATO, kao što je to Crna Gora – rekao je Ostojić.

Gosti "Novog jutra" su komentarisali i temu izbora u Beogradu.

- Kada su u pitanju istraživanja, nekad su se zvali propagadisti, sada se zovu marketinški stručnjaci. Ja do sada kada analiziram šta je Vučić uradio, nije uradio ništa sebi na štetu. Videćemo, pretpostavljam da opozicija misli da može načne SNS na beogradskim izborima, kao što je to bilo 1996., kada je koalicija zajedno uzela neke gradove. Čini mi se da je razlika u dve bitne stvari, ovo nisu devedesete godine. Sadašnja vlast i Vučić javno imaju podršku istoka i zapada, bar javno, a sa druge strane ondašnja opozicija devedesetih je imala jasniju viziju svog programa i ponude biračima, nisam siguran da sadačnja opozicija, kada su u pitanju beogradski izbori ima plan i program šta bi oni to bolje uradili - nagalsio je Ostojić.

- Ja bih rekao da mislim da ovim ljudima treba čestitati na hrabrosti, oni nisu ni u jednoj stranci, jer su već od sinoć na meti najodvratnije kampanje na društvenim mrežama - rekao je Vučićević i dodao da je gospodin Radojčić human čovek.

Foto: Printscreen

Ostojić je rekao da jeste hrabrost da se stane na listu, da zna to iz ličnog iskustva, kada je bio u LDP-u.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Na temu CIA-e Vučićević je rekao da su kolege spakovale informacije sa idejom da prodaju novine, i zapitao se šta je to što neko može da sazna o vama, pored pametnih telefona i društvenih mreža.

- CIA kao i sve ostale obaveštajne agencije prikupljaju informacije, na sve njima dostupne načine – dodao je Vučićević.

Vučićević je naglasio da je ovo prva vlada koja zaista vlada, koja ne podnosi nikome račune, i ne traži odobrenje u američkoj ambasadi.

Temu otimanja Ostroga od strane nekanonske pravoslavne crnogorske crkve

- Nije pre svega normalno, a da li može da se desi pitanje je - istakao je Vučićević.

- Živeo sam u Čikagu kada se to desilo, crkvena imovina se tamo otimala i dobijala na američkom sudu, nadam se da do toga neće doći u Crnoj Gori – rekao je Ostojić.

Tema "Novog jutra" bio je i povratak na teren Novaka Đokovića.

- Imamo najboljeg tenisera sa ovih prostora - istakao je Vučićević.

- Duboko verujem da je on u stanju da se vrati, kao i Federer i Nadal. Novak se manje trošio od Nadala, a više od Federera, mislim da on može da igra bar do 35. godine - rekao je Ostojić.

#Dragan J. Vučićević

#Makedonija

#SNS

#Zoran Ostojić

'