AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se slučajem Savamala bavi tužilaštvo

Stefanović je odgovarajući na pitanje novinara povodom tvrdnji nekih medija o navodnom izveštaju tužilaštva u vezi sa tim slučajem, rekao da mu nikakav izveštaj nije dostavljen, niti se ministar policije time bavi.

- Tužilac je taj koji vodi istragu. Na njima je da predlože ako treba dalje bilo šta da se radi - rekao je Stefanović i podsetio da je to posao tužilaštva od oktobra 2013. godine.

Na insistiranje novinara da odgovori o delu izveštaja u kome se pominje šef smene, Stefanović je kazao da MUP ima 42.500 ljudi, te da onaj ko je šef smene, koji je na dužnosti, taj koji donosi odluke, ali i podvukao da ne želi da se izjašnjava o nečemu što nije ni video.

- To su bili medijski navodi o tome šta radi tužilaštvo, odnosno šta su oni dobili kao nekakav izveštaj. Ja se tim izveštajem ne bavim, nije u mojoj nadležnosti - rekao je ministar.

Kako je dodao, tužioci imaju pravo da daju izveštaj kome god žele, jer oni odgovaraju za istragu.

Stefanović je istakao da je 2016. godinu novim zakonom ukinuto da ministar ima ikakve nadležnosti nad istragom.

- Ministar nikakvu ulogu u istrazi nema, niti pokreće istrage, niti dobija izveštaje o istrazi, niti je nadležan za donošenje bilo kakvih odluka koje su vezane za krivični postupak. Ne mogu da preuzimam ulogu tužioca - rekao je Stefanović.

Kako je rekao, o tome šta je zakonito odlučuje sud, a da bi se u suprotnom radilo o "hajdučiji".

#Nebojša Stefanović

#Tužilaštvo

'