AKTUELNO

Dačić i Skot su razgovarali o trajnim vezama prijateljstva između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i američki ambasador Kajl Skot saglasili su se danas da Srbija igra važnu ulogu u promovisanju veće saradnje i stabilnosti u regionu, uključujući u iznalaženje puta ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Dačić i Skot su razgovarali o trajnim vezama prijateljstva između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Konstatovali su da se u 2018. godini navršava 100-godišnjica od naloga predsednika Vudroa Vilsona da se istakne zastava Srbije na Beloj kući u znak podrške Amerike srpskim saveznicima, i takođe su razmotrili aktuelnu saradnju Srbije i SAD-a u nizu oblasti kojima se pruža podrška strateškom cilju Srbije - pristupanju EU.

Šef srpske diplomatije i ambasador Skot složili su se da sve zemlje regiona treba da rade zajedno na pronalaženju puta za rešavanje teških pitanja iz prošlosti na odgovoran način tako da se istovremeno poštuju žrtve i pomaže regionu da ide napred ka skladnijoj budućnosti.

Ambasador Skot preneo je lične praznične čestitke predsednika Donalda Trampa za ministra spoljnih poslova Dačića, kao i čestitke državnog sekretara Reksa Tilersona, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Pročitajte još: SNS UPOZORAVA: ŠAPIĆ BI DA HARA BEOGRADOM - njegovi rezultati su nepotizam, pljačka i zloupotreba dece

#Amerika

#Ivica Dačić

#Kajl Skot

'