AKTUELNO

Kako ističu, njegove reči nisu u skladu sa duhom hrišćanske tolerancije i međusobnog uvažavanja o kojima najviše govorimo tokom ovih Božićnih praznika.

Socijalistička partija Srbije veruje da izjava koju je dao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović predstavlja njegov lični stav i izraz samo njegovog animoziteta a ne zvaničan stav Srpske pravoslavne crkve.

U saopštenju za medije SPS navodi da podržava inicijativu predsednika Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o KiM, a čiji je cilj da se iznađe pravično rešenje za sudbinu srpskog naroda i naših svetinja u južnoj Pokrajini, te da je želja te stranke da se iznad svega održi jedinstvo našeg naroda i države po ovom važnom pitanju, a ne da se izazivaju novi konflikti i međusobno optuživanje.

Zbog toga, kako navode, pozivaju mitropolita da se uzdrži od iznošenja ličnih stavova o unutrašnjem dijalogu o Kosovu jer njegove reči, kako kažu, nisu u skladu sa duhom hrišćanske tolerancije i međusobnog uvažavanja o kojima najviše govorimo tokom ovih Božićnih praznika.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović pripremio je Apel za odbranu Kosova i Metohije kojim apsolutno ignoriše unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, te smatra da je zamrznut konflikt jedina razumna odluka.

Pročitajte još: Bilo bi dobro da Amfilohije skine mantiju i uđe u političku borbu! (VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#SPS

'