AKTUELNO

Tajkunski novinari i smozvani stručnjaci sa Tvitera napali su prethodnog vikenda predsednika Srbije Aleksandra Vučića navodeći da na ruci nosi sat švajcarski "Patek Filip" čija je cena pola miliona evra. On je to demantovao, ali su pojedini mediji smslili novu priču.

Naime, predsednik Srbije je sinoć u emisiji Hit tvit na Televiziji Pink demantovao te navode i otkrio da je u pitanju poklon od doskorašnjeg češkog predsednika Miloša Zemana i na njemu je ugravirana i posveta koja to potvrđuje, a da košta oko 1.000 evra!

Predsednik Srbije je naveo da će taj sat da otkupi, kada se promeni zakon i da će da pokloni prvoj srpskoj bebi rođenoj u novoj 2024. na Kosovu i Metohiji.

Međutim, tajkunskom portalu 'Nova' je i to zasmetalo pa sad navode da je ovo 'marketinški trik' izostavljajući objašnjenje kako taj postupak treba da bude obavljen.

- Sat koji je nekadašnji češki predsednik Miloš Zeman poklonio Aleksandru Vučiću nije u vlasništvu aktuelnog predsednika Republike, već države, pa ga po sada važećem zakonu ne može ni pokloniti prvorođenom detetu sa Kosova u 2024, kako je najavio. Iako Vučić tvrdi da ima pravo da Zemanov poklon otkupi, u ovom trenutku ne postoji ta zakonska mogućnost. Neobično je i što ga predsednik nosi. Prema rečima sagovornika 'Nove', za to mu je potrebna dozvola posebne Vladine komisije - navodi 'Nova'.

Sa druge strane predsednik Srbije je objasnio da će to biti moguće kada se izmeni zakon. Sasvim je očigledno da tajkunskim medijima smeta što njihovim ljudima nije prošla laž o skupocenom satu.

Autor: