AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras investiciju jedne ogromne italijanske kompanije u Nišu i rekao je da bi mu to bila deseta fabrika u tom gradu.

"Idemo ispred vremena, imamo samo papiroloških problema oko studija Ežisovih, ovo su najvećim delom bili pripremni radovi na Makiškom polju, sada ćete videti radove tamo kod Železnika" rekao je Vučić za beogradski metro gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pinku.

Prema njegovim rečima, Srbija do EXPO izložbe 2027. mora da izgleda potpuno drugačije i do tada će, kako je rekao, prosečna plata biti preko 1.100 evra.

"Moramo da promenimo lice naše zemlje do prvog decembra 2026. naša zemlja mora da izgleda drugačije, tada će nam prosečna plata biti preko 1.100 evra, za samo tri godine će nam prosečna plata biti kao sada u Hrvatskoj 1.150 evra, a zaostajali smo 20 godina za njima", rekao je Vučić.

Za kritike koje dobija, Vučić je rekao da se ne plaši kritičara koji lažu o njemu i da je ponosan na smanjivanje cene proizvoda.
"Njihov je problem u tome što se svih njih ja ne plašim, što se ne plašim njihovih laži, ja sam ponosan što smo uspeli da spustimo cenu tog parizera, mleka, luka, krompira, graška, pasulja, svega toga, jer neko je morao da potroši vreme i energiju da se bori za ljude, a oni se bore samo lažima", rekao je Vučić i dodao da ne očekuje da mu se niko izvini za te laži, ali da mu to daje energiju da se bori protiv njih.

Po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, Vučić je rekao da postoje ljudi koji mu traže da uvede sankcije, a da znaju kako je Srbija prošla sa sankcijama devedesetih, prenosi Tanjug.

Autor: