AKTUELNO

U okviru akcije Penzionerska kartica prijavilo se oko 600 kompanija, rekao je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež. Kako navodi Privredna komora se od početka aktivno uključila u ovu akciju tako što je "animirala privredu i organizovala prezentacije programa svojim članicama".

Čadež je dodao da su među prijavljenima veliki trgovinski lanci koji prodaju prehrambene, zatim proizvode za ličnu i kućnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, kao što je elektro-tehnička roba, kućni aparati.

- Za penzionere je veoma važno da su se za ovu akciju, koja će najstarijima doneti niz pogodnosti, prijavile i zdravstvene ustanove, klinike, bolnice, stomatološke i oftalmološke ordinacije, medicinske laboratorije, prodavnice specijalizovanih ortopedskih pomagala, kao i apoteke - rekao je on.


Dodao je i da se, sudeći po do sada iskazanom interesovanju, očekuje učešće oko 1.000 apoteka u zemlji.

Prema njegovim rečima, spremnost da svoje robe i usluge penzionerima ponude po nižim cenama iskazale su i turističke agencije, hotelsko turistički objekti i odmarališta, sportsko-rekreativni centri, agencije za prevoz putnika, agencija za nekretnine, ustanove kulture kao i zanatske radnje, kao što su frizerske, obućarske, auto i servisi za tehničke preglede.

- Sadašnji spisak sigurno neće biti i konačan, jer očekujem da će se prijaviti još firmi. Vlada Srbije je ta koja sprovodi ovu akciju, a ono što mi možemo jeste da razgovaramo sa kompanijama u želji da omogućimo najstarijim sugrađanima koji imaju manja primanja da kroz pogodnosti koje im penzionerska kartica omogućava dođu do više proizvoda i usluga - rekao je Čadež.

Podela penzionerskih kartica na šalterima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje već je počela, a penzioneri će kartice moći da koriste od 1. oktobra.

Autor: