AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su samo naivni mogli da veruju da se volja jednog naroda, kroz istorijsku težnju za slobodom i stvaranjem Republike Srpske, može poništiti jednom administrativnom merom.

Komentarišuću današnji sastanak u Banjaluci predstavnika bošnjačkih političkih partija na kojem će, kako je najavljeno, biti ukazano na odluku Ustavnog suda BiH o proslavi 9. januara kao Dana RS, Dodik je istakao da je Ustavni sud politički na kojem se odluke donose preglasavanjem.

- Tri stranca i dva Bošnjaka, koji su na strani političke zloupotrebe Ustavnog suda, preglasavanjem su degradirali snagu tog suda, ali RS je svojim zakonom i sprovedenim referendumom jasno precizirala i pokazala šta je volja ovog naroda - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naglasio da, bez obzira na političke razlike između partija sa sjedištem u Republici Srpskoj ili predstavnika tih partija kao nosilaca vlasti, niko nije izostao na polaganju venaca poginulim borcima povodom Dana Republike.

- To govori o okupljanju oko ideje koja se zove Republika Srpska i to neće prestati - poručio je Dodik.

Predsednik RS je naveo da su na proslavu Dana Republike pozvani i ambasadori, od kojih će neki doći, neki ne, alida su se neki drznuli da pišu šta vlast u Srpskoj treba da radi.

- Jedna od ambasadorki, koja nije Amerikanka, napisala je da mi treba da odustanemo od 9. januara. To je isto kao kad bih je napisao da u njenoj zemlji treba da odustanu od dana republike - rekao je Dodik.

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'