AKTUELNO

Skupština grada Istočno Sarajevo dodelila je direktoru Bezbednosno-informativne agencije Republike Srbije Aleksandru Vulinu Grb grada, najveće priznanje koje ovaj grad dodeljuje.

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo i iz redova vlasti i iz redova opozicije jednoglasno su doneli odluku da se direktoru BIA Aleksandru Vulinu dodeli najveće priznanje koje grad Istočno Sarajevo dodeljuje.

Foto: Foto/PS

Direktoru BIA i osnivaču Pokreta socijalista Grb grada je dodeljen kao simbol zahvalnosti za nesebičnu podršku i pomoć Istočnom Sarajevu i svim Srbima koji u njemu žive.
Aleksandru Vulinu je večeras, na svečanoj akademiji, uoči obeležavanja Dana i krsne slave Istočno Sarajevo- Svetog Petra Dabrobosanskog uručena nagrada, a
nagradu je u ime direktora BIA i osnivača Pokreta socijalista Aleksandra Vulina primio njegov šef kabineta Mile Radivojević.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da se ovaj grad razvija u oblasti kulture, umetnosti i sporta, ali i u urbanističkom i privrednom smislu, te da razvoj Istočnog Sarajeva ne bi bio moguć bez pomoći Srbije i ljudi poput Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.

Foto: Foto/PS

O ugledu koji Aleksandar Vulin uživa u Republici Srpskoj svedoče i mnogobrojna priznanja i nagrade koje je dobio.
Odlikovan je ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vjencem 9. januara 2020. godine povodom Dana Republike Srpske, takođe je i počasni građanin Opštine Ribnik.

Kada su Aleksandru Vulinu uvedene sankcije od strane Sjedinjenih Američkih Država, u čitavoj Republici Srpskoj osvanuli su bilbordi sa porukama podrške Vulinu u njegovoj borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa.

Autor: