AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera kaže da se na Kosovu i Metohiji sprovodi najstrašniji teror nad srpskim narodom.

- U danu kada Kurti u Briselu sruši dijalog njegovi ljudi narede nekavim kvazi saobraćajcima i da odu u sve srpske sredine i da malteretiraju ljude. Braću su u Gračanici zaustavili dva puta za 20 minuta i pisali su ima kaznu na albanskom. Kada je mladić pitao da napišu na srpskom jer ne razumemo šta piše, oni su im rekli: Znate li u kojoj državi živite? Nakon što su im odgovorili - u Srbiju, oni su ih šretukli. Mlađem su slomili rebro, ima frakture kostiju lica...U bolnici je, i u bolnici mu je uručno rešenje o pritvoru do 48 sati. To je najstrašniji teror - istakao je Vučićević gostujući u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

On je podsetio da je Kurti ispred sedišta EU rekao da Srbi moraju da plate i da pate.

Novinar Dejan Anđus smatra da je sada pitanje šta je rešenje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pitanje je kako reintegrisati Kosovo i Metohiju u Srbiju, da tamo budu prisutni vojska i policija. Za mene je to velika nepoznanica. Ako Kurti ima pokrovitelje, a to nije EU, onda je Amerika. Onda imamo problem sa SAD, a sa njima treba da imamo dobre odnose - naveo je Anđus i dodao da bi voleo da veruje da je Kurti svojevoljni fanatik.

Novinar Bojan Bilbija kaže da je Aljbin Kurti prvi put dobio direktnu javnu opomenu iz Brisela.

- Više ne može da se sakrije. Oni bi ga i dalje krili, ali to više nije moguće. Ako Vučić kaže mi smo prihvatili kompromisno rešenje, iako imamo mi tu rezerve, nije nam prijatno, ali smo prihvatili jer smo odgovorni - rekao je Bilbija.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, Kurti je maksimalista i hoće samo na veliku Albaniju.

- Da je samo za milimetar manje od velike Albanije on neće - istakao je Bilbija.

Autor: