AKTUELNO

Advokat Miodrag Brkljač rekao je da je treneru Kik-boks kluba "Kosovska Mitrovica" Milunu Milenkoviću Lunetu, koji je uhapšen 13. juna ove godine u Severnoj Mitrovici, produžen pritvor za još dva meseca.

Brkljač je kazao da u novom rešenju o produžetku pritvora ništa novo nije navedeno i da je odbrana uložila žalbu.

- Kao odgovor na našu prethodnu žalbu sud je ponovio da postoji opasnost od bekstva u centralnu Srbiju, jer je Milenković srpski državljanin, iako je dobro poznato da živi u Severnoj Mitrovici. Takođe, kao razlog su naveli i da postoji opasnost od bekstva u treću zemlju, iako je poznato da treće zemlje imaju obavezu da ga isporuče. Treći argument je, isto, apsurdan, a odnosi se da ukoliko se Milenković nađe na slobodi da će uticati na svedoke, jer "neki" još nisu identifikovani. Poznato je da je u prethodnom periodu saslušano petoro svedoka i na njih se ne može vršiti uticaj - kaže Brkljač.

On dodaje da će tužilac narednih dana da sasluša Milenkovića. Specijalni tužilac u Prištini Afrim Šefkiju, kako navodi Brkljač, tereti Luneta da je navodno izvršio "teroristički napad na prostorije opštinske izborne komisije" u decembru prošle godine u Severnoj Mitrovici, da je "organizovao napad na pripadnike Kfora i kosovsku policiju u Zvečanu 26. maja ove godine" i da je navodno "pretukao četvoricu Albanaca na šetalištu u Severnoj Mitrovici".

- Tužilac je čak nagovestio da će Milenkovića da tereti za još neka krivična dela - upozorava Brkljač.

Milun Milenković Lune, inače, od hapšenja se nalazi u pritvorskoj jedinici visokog rizika u Podujevu. Posle hapšenja u Severnoj Mitrovici je održano više protestnih skupova Srba, sa kojih mu je poslata poruka podrške.

Autor: