AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je božićni intervju "Blicu" u kome je, umesto rečima, na pitanja odgovarao koristeći emotikone - najpopularniji način komunikacije korisnika društvenih mreža.

Tako je, na primer, na pitanje o tome kakva će biti kampanja (za beogradske izbore) odgovorio znakovima koji se "prevode" sa:

"Mnogo novca, mnogo medijske pažnje, ali negativna".

Od izbora očekuje, između ostalog, da će biti iscrpljujući, ali da o tome ne želi da govori.

Uz pomoć emotikona opisao je i kakav bi trebalo da bude kandidat SNS za gradonačelnika - dobar, jaka ličnost, obrazovan ...

Komentarišući spekulacije na društvenim mrežama da je Šapić njegov čovek i da li bi s njim mogao da formira gradsku vlast posle izbora, Vučić je odgovorio uz pomoć znaka koji pokazuje veliku tugu, a često se koristi u ironične svrhe.

Kao razlog za povratak bivšeg gradonačelnika Draga Ðilasa u politiku Vučić vidi pre svega želju za novcem.

Kada je reč o srpskoj ekonomiji, smatra da je ona izgledala bolesno i da je bila u opadanju pre nego što je došao na vlast, a danas ocenjuje da su ekonomske prilike u usponu - sličicom na kojoj je grafikon koji pokazuje rast.

Vučić je "odgovorio" i na niz ličnih pitanja, te je "otkrio" da od njega deca dobijaju poklone, knjige, pribor za slikanje i flašicu za mleko, a da vreme s porodicom provodi obično obedujući i uz igru.

Na pitanje koji emotikon najbolje opisuje njegovu stranku, Vučić je "naveo" da su to partnerstvo i snaga.

Među korisnicima androida i Vibera, emotikoni važe za veoma funkcionalan i iskreni "jezik" komunikacije.

Pre Vučića, takav intervju dao je sadašnji kancelar Austrije Sebastijan Kurc za austrijski list "Klajne Cajtung".

#Aleksandar Vučić

#Političar

#predsednik

'