AKTUELNO

Haos u Skupštini gotovo je prekinuo sednicu koja je za cilj imala rebalans budžeta u okviru kog treba da bude usvojena odluka o povećanju penzija penzionerima i ostalih benefita građana, među kojima je i davanje novca majkama sa decom do 16. godina.

Deo poslanika opozicije, koji čine samo jednu osminu, njih ukupno 38, blokirao je danas rad parlamenta.

Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine Srbije analizirao je za Kurir čitavu situaciju.

S obzirom na to da su se u Skupštini čuli zvižduci, lupanje, urlanje, Orlić je otkrio da li je zapravo, od silne buke, moglo nešto da se čuje o temi sednice:

- Mnogo pametnih stvari je moglo da se čuje i čulo se iako su ovi iz bivšeg režima hteli da se ne čuje, odnosno da te sednice uopšte ne bude. Jedino su uspeli da postignu to da mi završimo raspravu o pojedinostima rebalansu budžeta brže nego ikad. Ne samo da je odvratno i sramno ponašanje sa njihove strane, već je bilo i glupo, ne samo u političkom, već u svakom smislu. Ono što je trebalo da traje, u normalnoj dinamici, nekoliko dana, mi smo završili za 2-3 sata - rekao je Orlić, pa nastavio:

- Ispalili su sebi mogućnost da govore danima u Narodnoj skupštini, a to su zamenili za divljanje, huligansko ponašanje, napadanje drugih narodnog poslanika, pa čak i skupštinskog obezbeđenja.


Potom je rekao da su "oni" samo histerična manjina koja ih ne može sprečiti u ozbiljnom i odgovornom radu:

- Ma koliko agresivni bil i za nasiljem posezali, oni su obična histerična manjina koja ne može sprečiti ozbiljne i odgovorne ljude da rade svoj posao. Uostalom, to niste videli jednom, već milion puta. Zašto imaju tu fanatičnu opsesiju prema Aleksandru Vučiću? Upravo zato što kakve god gluposti da izmisle, znaju da ne mogu sprečiti tog čoveka da radi i da predvodi politiku koja se izborila za značajne promene.

Autor: