AKTUELNO

Nakon što je usvojen dnevni red pete vanredne sednice parlamenta i nakon što je usvojen predlog da se održi zajednički načelni jedinstveni pretres o svih 25 tačaka dnevnog reda, poslanici su juče, ustali sa svojih mesta i uz zvižduke u povike napolje počeli da otežavaju rad parlamenta i izlaganje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je podsetila da se rebalansom bužeta obezbeđuje novac za penzionere, majke i decu.

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, kaže da njihova metodologija delovanja podseća na Kurtijevo delovanje u Prištini.

- Ono što je Kurti uspeo na Kosovu, Ćuta ovde ne može za tri života. Oni su juče najavljivali blokade, upadanje u institucije. Tresla se gora, rodio se miš. Oni nisu u stanju da blokiraju Srbiju. Što se tiče izbora, kucaju na otvorena vrata - dodao je Matić.

Foto: TV Pink Printscreen

Cenzus je tema gde je ogoljeno svako lice naše opozicije, kaže Matić.

-2020. godine kada je doneta odluka, oni su drvlje i kamenje bacali na odluku. Onda su 2022. godine zahvaljujući tom cenzusu ušli u skupštinu. Oni ne znaju šta hoće - priča Matić.

Novinarka Olivera Milatović kaže da Srbija dugo ima parlamentarni staž, i u našoj Skupštini se dešavalo svašta.

- Od razbijanja noseva, šamara, pa čak i ubistava... Opozicija se bori za svoja prava, a ono što je meni sporno jesu teme koje oni delegiraju. To je njihova krilatica "Srbija protiv nasilja". Oni dobijaju teme koje treba da delegiraju kao sistem ucene. Svakome je jasno da država nema veze sa dešavanjima u "Ribnikaru". To je u SAD postao nažalost nacionalni sport - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Ako ste opozicija i delegičar, treba da delegirate teme koje su fundamentalne i važne, navela je Milatović.

Autor: