AKTUELNO

Danas će se pred poslanicima naći predlog izmena zakona o budžetu za ovu godinu. Ministar finansija Siniša Mali, juče je istakao je da su prihodi za ovu godinu veći od planiranih za oko 60,6 milijardi dinara. Međutim, kako se saznaje iz pojedinih medija, plan opozicije je da pokuša da blokira Skupštinu, odnosno rad parlamenta.

Urednik političke rubrike u ''Srpskom telegrafu'' Borko Kašanski kaže da je juče deo opozicije održao tajni sastanak koji je trajao oko 4 sata.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nismo čuli ništa zvanično, a nezvanično smo saznali da su negde došli do zaključka da protesti ne idu kako su planirali, pa da u Skupštini naprave nešto. Šta je to, videćemo danas. Oni su pola sata pre početka najavili konferenciju. Kažu da je bilo različitih mišljenja, a da su tu najradikalniji bili Ćuta i njemu slični - rekao je Kašanski.

Žele nekom silom da blokiraju rad Skupštine, dodao je.

- Tema danas je rebalans budžeta, ne znam znaju li gledaoci - rekao je Kašanski potom.

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da opozicija više nema načina da se bori za vlast, pa zato pribegava nasilnim metodama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mašinski mozak misli da može sve... Politika je miris i ukus, morate da osetite građane, a ne mašinsko zamišljanje. Nisu to nove ideje da se stvara političko društvo... Napadi na parlament, jurenje po ulicama, to smo imali i pre, ali ti ljudi su donosili progresivne zakone - rekao je Barac.

Opozicija pokušava da stvori nepolitičko društvo, kako bi manipulisali pojedincima, naveo je Barac.

Autor: