AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Francuske Federika Mondolonija i tom prilikom ukazao na značaj predstojeće posete predsednika Emanuela Makrona Srbiji izražavajući zadovoljstvo zbog uzlaznog trenda u saradnji dve zemlje.

Ambasador Mondoloni istakao je da je došao u Srbiju sa jasnim mandatom koji mu je dao predsednik Francuske, a to je razvoj svih vidova bilateralne saradnje.

Naglasio je da je za Francusku Srbija ključna zemlja i partner na Balkanu, kako kada je reč o stabilnosti u regionu, tako i u ekonomskoj saradnji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je izrazio zadovoljstvo povodom veoma dobrih bilateralnih odnosa i uzlaznog trenda u saradnji dve zemlje i izneo uverenje da će novoimenovani ambasador Francuske svojim zalaganjem doprineti daljem unapređenju sveukupne saradnje Srbije i Francuske.

On je ukazao i na značaj obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata u kojem su Srbija i Francuska bile saveznici, poželevši dobrodošlicu i uspešan mandat novom ambasadoru Francuske koji je nedavno predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Pročitajte još: Antić: Nama vanredni izbori ne trebaju, ali ako opozicija to želi - mi smo uvek spremni

#Emanuel Makron

#Ivica Dačić

'