AKTUELNO

Bilo je za očekivati da će Kurti, koji je pokušao da ugasi opozicioni albanski tv kanal Klan Kosova, pokušati da učini isto i sa MTS-om d.o.o, odnosno ćerkom kompanijom Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji, jer njegov cilj je da sve veze između Srba sa Kosova i Metohije i njihove države Srbije, uključujući i one elektronske, prekine, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Time je još jednom pokazao da je za njega Briselski sporazum, koji garantuje prisustvo srpske telekomunikacione mreže na Kosmetu, mrtvo slovo na papiru i da je njegov jedini cilj da ničeg srpskog tamo više nikada ne bude - rekao je Đurđev.

Sudeći po svemu viđenom u proteklih nekoliko meseci, Đurđev ističe da ne odstupa od svog prvobitnog stava da je Aljbin Kurti Zelenski u pokušaju koji želi da vatru ukrajinskog žarišta prelije ne samo na Srbiju, već i na ceo Balkan.

- Nisu mahali kartama Velike Srbije Srbi u Prijedoru koji su nedavno dočekali Vučića, već Albanci u Tetovu koji su dočekali Kurtija. Zapadni mentori su očigledno spremni da svog učenika i štićenika Kurtija puste da pokuša da komada ne samo Srbiju, već i Grčku, Crnu Goru i Severnu Makedoniju. Najzaslužniji čovek što ceo Balkan nije uvučen u krvavi scenario je Aleksandar Vučić, jer je on taj koji do zadnjeg momenta brani mir i zdrav razum - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige poručio je da svi kao jedan u Srbiji trebamo stati u odbranu Telekoma Srbije na Kosmetu jer je to bitka za opstanak naših tamošnjih sunarodnika koju ne smemo izgubiti.

- Nacionalne i duhovne veze Srba na Kosmetu i onih u ostatku Srbije i širom regiona i sveta Kurti nikada neće uspeti da pokida, ali neće ni one elektronske. Ne damo ono što je naše i što nam po slovu svakog sporazuma pripada - zaključio je Đurđev.