AKTUELNO

Advokat bivšeg predsednika Kosova i lidera nekadašnje OVK Hašima Tačija Gregori Kiho rekao je da "Rusi stalno pokušavaju da dovedu u vezu optužene pred Specijalnim sudom sa trgovinom organima", zbog čega je zatražio od suda da izda obaveštenje da su istrage o trgovini organima završene i da sadašnje suđenje nema veze sa tim optužbama, prenosi Dukađini.

Kiho je rekao da njegov klijent nije optužen za trgovinu organima i da je istraga o tome završena.

- Nekoliko tekstova koji su objavljeni sa ruskim ministarstvom spoljnih poslova i koji su se reflektovali u evropskim medijima, odnose se na trgovinu organima i na jednog od lidera uključenog u ovaj sudski proces. To je netačno s obzirom na optužbe koje su podignute u optužnici. Ovakvi članci su štetni po optužene. Ako je istraga vezana za trgovinu organima završena, neko to treba da kaže, da u optužnici koja je podignuta nema ničega što ih dovodi u vezu sa trgovinom organa - kazao je Kiho.

On je dodao da ne zna da li Rusi pokušavaju da utiču na porotu i navodi da stalno pokušavaju da kažu da su optuženi umešani u trgovinu organima.

- To nije tačno. Bilo bi dobro da date saopštenje i da kažete da je ova istraga završena i da to nema veze sa trgovinom organima - obratio se Kiho sudu.

#Hašim Tači