AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da nesuglasice među ministrima nisu dovoljan razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i ističe da će premijerka Ana Brnabić, ukoliko oseti da je neophodna rekonstrukcija Vlade, imati njegovu podršku.

- Za mene (nesuglasice među ministrima) nije dovoljan razlog za raspisivanje parlamentarnih izbora - rekao je Vučić u novogodišnjem intervjuu Srpskom telegrafu, odgovarajući na pitanje voditelja TV Pink Srđana Predojevića da li smatra da su česte nesuglasice između ministara posledica nedostatka njegovog autoriteta, jer nije više premijer, i da je to dovoljan razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Sve je, objašnjava Vučić, počelo 2008. svi su počeli da dobijaju svoje pi-ar, mislili su da je sve u medijima, da ništa nema u stvarnim vrednostima, sa stvarnom marljivošću i sa stvarnim rezultatima. - I svi su počeli da se bave samopromocijom i računaju da su bolji od onih drugih, gledaju kako da sklone eventualnu konkurenciju i u stranci, i u Vladi, i na svakom drugom mestu -  rekao je Vučić.

Kada se, kako kaže, pogleda za koga ljudi glasaju i zbog koga glasaju, onda se vidi da to baš i nema mnogo veze sa snovima pojedinih Pi-arova.- Uveren sam da mora da se radi timski, da će Ana Brnabić, koju apsolutno podržavam, umeti da traži rekonstrukciju Vlade, a ukoliko bude osetila da je to neophodno, od mene će imati podršku - zaključio je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

'