AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik Antidot-a Marko Matić skreće pažnju na prvu i osnovnu činjenicu da je prva žrtva sukoba pala 31. marta na Plitvnicama. Kao i da je sve u vezi sa Jankovićem izuzetno čudno i sumnjivo .

Janković je imao nekoliko pokušaja da se odbrani na Tviteru. Međutim sa svojim “odbranama” još više se zapetljava u laži.- On se brani da je pomešao godine. Da je to bilo ‘92 na protestima, ali znamo da tada nije bilo protesta - rekao je Marko Matić.

Više je nego evidentno da je Janković došao u raskorak sa svojom ličnošću, biografijom, i sa realnošću.

Foto: Printscreen

- Ja se sećam tog vremena kao da je juče bilo, iako sam imao 11 godina. To je deo iz naše prošlosti koji ostaje urezan u mozgu, to teško ko može da zaboravi - naglašava Matić.

On je dodao da su podatke o njegovoj saradnji sa BIA imali još u martu ove godine tokom predsedničke kampanje, ali da kada dobijete takve podatke prvo posumnjate da li je to tačno, da nije neka nameštaljka u pitanju. I da je Jankovićeva biografija jedna od najkontraveznijih biografija.

Istraživanje Antidot-a trajalo je deset meseci. Sve činjenice proverene su sa pet različitih strana. I kako tvrde došli su do konkretne dokumentacije.

- Videli smo te papire, tu se pominje sve jasno, čak i to ko mu je veza. To je zapravo bio Božidar Delić, dugogodišnji operativac koji je penzionisan 2006. godine i interesantno je da se Saša do 2006. vodio pod imenom STEP, a tada ga preuzima operativac i dobija ime LANTIS. Međutim, kasnije Delić postaje radnik u kancelariji zaštitnika građana - rekao je Matić.

Foto: Printscreen

U vezi sa Sašom Jankovićem sve je više kontraverzi, sve više sumnjivih informacija, koje kako možemo da vidimo više neće moći da krije.

- U vreme kada je on bio saradnik bie, imali smo demokratsku vlast. Dolazimo do informacija da je Janković početkom 2000. pokušavao da se dokopa takve jedne službe kojom rukovode Legija i Rade Marković. Međutim, ni oni ga nisu hteli - kaže Matić.

Neki su čak pretili i tužbama ali ih nisu podneli. - Jednu smo čak i dobili. I to besmislenu. Stevan Dojčanović nas je tužio što smo mu postavili pitanje o spornih 20.000 dolara. On kao da je tužio samog sebe - rekao je Matić.

On je dodao da su tužbe besmisleme, jer postoje dokazi za sve što je napisano. A da ako Janković želi nema ništa protiv ni da ih tuži, jer imaju dokaze za sve. - Čak i Jankovićevi najbliži saradnici svedoče da ima neku vrstu opsesije tajnim službama. On je pretendovao da bude predsednik bezbednosno informativne agencije, i kako sam tvrdi, postavili su ga na mesto ombusmana da bi ga sprečili da postane direktor bia-e. Možemo da potvrdiomo da je zaista bio opsednut tajnim službama - izjavio je Matić.

- On je imao priliku nekoliko nedelja da odgovori na naša pitanja. Nakon 24 sata počeo je da izbegava odgovore, skretao je pažnju sa suštine naših pitanja. I da, rekao sam da ukoliko dokaže da jedna zapeta u tekstu nije istinita, ugasićemo portal. Realnost, dokumentacija i istraživanja govore sve za sebe - rekao je Matić.

Antidot je pre nekoliko dana objavio da je bivši zastupnik građana Saša Janković godinama radio za službe bezbednosti. Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, umesto da razjasni svoju kontroverznu biografiju sve više se upetljao u sopstvene laži. Naime, on je izjavio da je devetog marta 1991. bio na ulici, i to u jednoj veoma čudnoj situaciji. Rekao je da je tada bio i na ratištu, i da je imao priliku da neki vikend izađe, i da se seća svog potpunog šoka, da su sa jedne strane bili ljudi na frontu, koji gube živote, a onda je za vikend došao u Beograd, i dok je stajao na ulici gledao je drugu stvarnost.

Onda je danas taj isti Janković, na pitanje da li je izjavio da je 1991. bio na ulici rekao da nije to rekao, da je rekao da je devetog marta bio na ulici, ali ne te godine. U videu možete pogledati da li je to istina. Pitanje je kada je Saša Janković lagao: danas, ili u u martu ove godine. Osim što ne govori istine o svojoj ratnoj prošlosti, on pokušava i da prikrije svoju saradnju sa stranim službama.

#Antidot

#Saša Janković

'