AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se zajedno sa ambasadorom Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom nalazi na održavanju "EU nedelja mogućnosti" u MTS dvorani.

Prisutnima u dvorani se prvi obratio ambasador Žiofre koji je čestitao Srbiji na izboru za EXPO 2027.

Predsednik Vučić se zahvalio Žiofreu na podršci, na novcu koji su izdvojili za razvoj inovativne tehnologije i nauke u Srbiji.

Foto: Printscreen YouTube/tanjug live

- Dobili smo organizaciju specijalizovanog EXPO 2027. godine, sad nam predstoji dosta posla u naredne 4 godine, i moramo da budemo spremni da Beograd i Srbiju predstavili na najbolji mogući način, a to možemo samo uz vašu pomoć i podršku - rekao je Vučić i dodao:

U prva 4 meseca ove godine, imamo za 43% uvećan izvoz IKT usluga što pokazuje koliko imamo stručnih ljudi. Predstavićemo sve naše kompanije, i naše bombone i keks, a najveću pažnju će sigurno privući ovo što ste vi predstavili večeras. A ovo sam sve rekao jer ćemo mi uz ono što smo ulagali, dodati još više, tako da možete od države da računate na više novca, a mi očekujemo rezultate. Hvala vam prijatelji iz EU na izdvojenom novcu, a vi možete da izdvojite još malo više, izdvojićemo i mi. Hvala vam svima.