AKTUELNO

Sagovornici Pinka osudili su ponašanje učesnika protesta koji je urinirao po vratima Vlade Srbije, uz ocenu da je to simbolično ponižavanje građana i uvreda za institucije.

Novinar Dejan Anđus je podsetio da je SNS formirala vladu sa koalicionim partnerima pre nepune dve godine.

- Na sve to imamo nikad ubedljivuju predsedničku pobedu Aleksandra Vučića, to je petogodišnji mandat. U Americi, u Francuskoj možete da protestujete koliko god hoćete, ali nema skraćivanja mandata vlasti - istakao je Anđus gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić.

Kako je dodao, ovde se traži prekid rada vlade posle godinu i po dana, i predsedničkog mandata nakon pobede od 60 odsto i to je za mene neprihvatljivo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi se učimo demokratili, ali ako je to način za smirivanje tenzija, pobrkanih stavova...da se prevremnim izborima smiri politički tle, nemam ništa protiv. To više ide u prilog vlasti, minimalno opoziciji koja je eto izvojevala vanreden izbore - naveo je Anđus i dodao da je uveren u ubedljivu pobedu vladajuće većine.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je uriniranje po vratima Vlade Srbije pokazuje da je reč o ljudima koji nemaju ni savesti, ni stida, ni srama.

- Čovek bez savesti, stida i srama je čovek pod znakom pitanja. Vlada Srbije je vlada građana i on to što radi, radi građanima Srbije. Za ovu vladu je glasala ubedljiva većina građana, ima dvotrećinsku većinu u parlemantu...Onda je demokratski legitimna i legalna. Ovo što ovaj čovek radi, ta vrsta egzibicionizma je poruka građanima - istakao je Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, reakcija organizatora protesta je izostala.

- Mislim da naši nadležni organi moraju ovo da sankcionišu u skladu sa zakonom, da identifikuju ovo lice i da zbog ove sramote mora da odgovara. Ta vrsta primitivne anarhije je moralno ruglo. Ovo je simboličko ponižavanje građana i uvreda za institucije - naveo je Vuk Stanković.

Poslanik Skupštine Srbije Uglješa Mrdić kaže da je reč o tipičnom primerku žute elite koja želi zlo Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kad kažemo zlo Srbiji stojim iza tih reči jer sam svedok ludila koje se dešava poslednih dana. Veći deo opozcije se ponovo divljački ponaša u parlamentu - rekao je Mrdić.

Kako je dodao, dobro je da građani vide da postoje dve opcije - Vučić koji se bori za Srbiju i uvek je spreman da pobedi na izbore i opoziciju.

Autor: