AKTUELNO

Nakon Mionice, Predsednik Srbije obratio se građanima u Pećincima!

- Došao sam iz Mionice , bilo je hladno, ali je bilo više hiljada ljudi. U Pećincima je nešto lakše. Čini mi se da nijedna delegacija nije dočekana uz toliko poštovanja kao u Moskvi, to je zato što smo poštovani. Ali, to ne bi bilo tako da nije Pećinaca, Mionice... Došao sam da vas zamolim da izađete u nedelju na lokalne izbore. Ivica je rekao da naprednjaci i socijalisti izlaze zajedno. Najvažniji je pravac kojim idemo – rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Pećincima.

- Učestvovao sam u otvaranju nekoliko fabrika, imamo jak Boš u Srbiji, iako su bili jaki zahtevi Nemaca. Da ne govorim o malim nemačkim porodičnim kompanijama kao što je Dr Etker... Tako je bilo i u obližnjoj Rumi gde smo otvorili 5 fabrika. Mislim da kad otvorite prozor možete da vidite kako je bolje nego što je bilo. U Pećincima je bilo pola milijarde minusa, a danas je u plusu. Prihodi su sve veći i veći. Izvinjavam se ogromnom broju ljudi koji su ostali ispred dvorane - poručio je predsednik Srbije.

Foto: Tanjug

- Poslednjih sedam dana ne znam koliko sam zona vremenskih promenio, ali sve zbog vas. Plate će biti sve veće. Iz godine u godinu će se osećati boljitak. Za to je bilo potrtebno strpljenje, a ne preko noći. Bio je neophodan ozbiljan rad i reforme. Zato vas molim da u nedelju povedete računa. U pravu je Dačić kad kaže “Nisu to samo izbori u Pećincima”, već oni izbori koji će meni omogućiti da kažem u Briselu da smo mi ti koji vas predstavljamo. Nikad se o Srbiji tako pozitivno i lepo nije govorilo. Potreban nam je vaš glas u nedelju, vaša podrška.Video sam kako neki kandidati kažu “Šta će nam EU”! A mislite li da će tako moći Boš da ostane?! Ostali kažu “Uvedite sankcije Rusiji”, a ne znate koliko je teško vodite ovakvu politiku - mi smo okrenuti Srbiji, a nikad nećemo uvoditi njima sankcije. Šta su nam oni uradiliI? Jesu li nam nekad nešto nažao učinili? Nisu! Vi ste mi, dragi narode dali hrabrost i snagu da kažem na svakom mestu da smo mi na putu ka EU, ali nećemo uvoditei sankcije Rusiji. Zato ne brinite za one koje nam prete da će nas vratiti u prošlost. Posdećam vas da je 2008. bilo potebno Izdvojiti 75 din. Za evro a 117 dinara 2012. godine - rekao je Vučić.

Srbija nije i neće biti ničiji plen ni tajkuna, niti bilo čiji, već građanima koji će na najpravilniji način doneti svoju odluku. Siguran sam da ćete u nedelju doneti pravu odluku. Sve ono što smo uspeli – videćete, jednog dana će se pisati u knjigama. Pisaće se kao što je Šreder uradio za svoju Nemačku. Mi ništa ne bismo uspeli bez vas, ovakvu odanost pokažite i u budućnosti. Živeli Pećinci, živela Srbija! - kazao je Vučić.

On je zahvalio i bivšem predsedniku Srbije Tomsilavu Nikoliću i lideru socijalista Ivici Dačiću, "jer smo stisli petlju" da svojevremeno kažu svi zajedno narodu kakvo je stvarno stanje stvari, da je zemlja dovedena do bankrota i na tome što su preduzete teške mere koje su povele zemlju napred.

Dačić je kazao da sa naprednjacima i Vučićem radi više godina sa ciljem da Srbija bude jaka zemlja koju, kako kaže, niko neće da ponižava I koja će samostalno voditi unutrašnju i spoljnu politiku.

"Okupila nas je ljubav prema Srbiji i zelja da konacno postanemo zemlja u kojoj se neće više ginuti nego živeti za Srbiju", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da lokalni izbori imaju veći značaj nego što se čini, navodeći da je to "bitka" u kojoj "neki žele da se uporede sa nama gledajući te rezultate, a negde nisu mogli da se kandiduju za odbornike, a kamoli da se izmere".

#Aleksandar Vučić

#Srbija

'