AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da najteža situacija oko KiM tek predstoji, nešto što, kako je rekao, do sada nismo videli i nismo mogli da sanjamo da će da se dogodi.

“I sve zahvaljujući provokativnim akcijama i užasno neodgovornom ponašanju Aljbina Kurtija. Plašim se opšte nesigurnosti, nestabilnosti, plašim se čak i velikih sukoba, jer znam da Srbi ovo da trpe ne mogu, a znam da ovaj drugi koji je sve izazvao, ni za živu glavu ne želi da se povuče, jer čezne i mašta da bude neki Zelenski”, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Kaže da kada je to govorio ljudi nisu verovali i da su mislili da je to “obavezni birokratski deo” koji političari ispričaju, ne razumevajući da se ovog puta dešava nešto mnogo ozbiljnije.

“Ja sam večeras od nekoliko ambasadora i evropskih predstavnika dobio poruke koje govore da su veoma zabrinuti zbog sutrašnjih događaja, preksutrašnjih, pitali su me šta mislim, rekao sam da sam jednako zabrinut i mnogo više zato što je u pitanju naš narod”, dodao je predsednik.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, Srbi neće da sede skrštenih ruku, Srbi će svakako da protestuju, da traže svoje zgrade nazad, koje su uzurpirane i koje im je režim Aljbina Kurtija oteo uz brutalnu primenu policijske sile.

“Narednih dana u utorak i sredu imaću sastanke i sa Emanuelom Makronom u Bratislavi, sa svim regionalnim liderima i Miroslavom Lajčakom, a 1. juna idem u Kišnjev, tada je Evropska politička zajednica, veliko zasedanje, biće 46 evropskih lidera”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će i u Moldaviji imati više sastanaka, te da će se sastati i sa češkim premijerom, možda i sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.