AKTUELNO

Bilateralni sastanak Brnabić i Mogerini održava se pred zajedničku večeru koju je visoka EU predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost organizovala za premijere sa Zapadnog Balkana.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini večeras razgovarala o napretku evrointegracija u ovoj i planovima za sledeću godinu.

- Mi idemo dalje. Znamo šta nam je činiti. Znamo šta treba da radimo. Znamo zašto su reforme važne. Guramo dalje - rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije je ocenila da je razgovor sa šeficom diplomatije EU, koji je prethodio zajedničkoj večeri sa premijerima zapadnobalkanske šetorke, bio kratak i prijatan, a da je Mogerinijeva neko ko puno vremena i energije ulaže u Zapadni Balkan i neko ko je jako fer prema Srbiji.

Foto: Tanjug

- Kratko smo rekapitulirali 2017. godinu i govorili o poeetku 2018. godine. Važno je da 30. i 31. januara već imamo posetu predsednika Evropskog parlamenta Tajanija, a moguće je i da 17 i 18. januara imamo visoku posetu iz Evropske komisije - najavila je Brnabićeva.

Premijerka Srbije kaže da će se večeras na radnoj večeri u Briselu, koju je organizovala šefica EU diplomatije, prvi put sresti sa nekim od premijera iz zemalja regiona.

Foto: Tanjug

Pročitajte još: VUČIĆ U MOSKVI Predsednik Srbije posthumno odlikovao Čurkina: 'Zahvaljujući njemu nema žiga na čelu srpskog naroda'! (FOTO)

#Ana Brnabić

#Brisel

#Federika Mogerini

#Premijer

#Sastanak

'