AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, tokom gostovanja u jutarnjem programu na televiziji Pink, govorio je o protestima koje organizuje lešinarska opozicija pod sloganom "protiv nasilja", dok sprovode najcrnje i najgore nasilje u Beogradu i Srbiji.

Vučićević istakao je da će opozicija danas, prema dogovoru koji je postignut noćas, imati skup u centru grada, a onda će da pođu ispred Pinka gde će da prave demonstracije.

- Hoće da napadaju Pink, da dođu tu. Većina je bila za Pink, a ne za Javnis ervis. Većina samozvanil liderčića je bilo za to. Bilo je dvoje koji su bili protiv. Dve stranke, dva organizatora. Oni su se složili da im treba dovoljan razlog da se protesti omasove. I shvatili su da je najbolje da krenu na Pink. Skup počinje u 6, i onda će da divljaju ispred Pinka. Planiraju i upad na Pink, što je upad na privatan posed - rekao je Vučićević.

Kako kaže, upadanje na privatan posed je nedozvoljeno, ali je to ipak njihov plan.

- Mi smo to objavili noćas oko ponoći od tri nezavisna izvora koji su prisustvovali sastanku. ja jutros govorim ovo da bi ljudi znali, da oni večeras planiraju opasne sukobe. Šta bi bilo, da pretpostavimo, kada bi Vučić pozvao svoje pristalice, ili se glasalo o tome da se napadne N1 ili Nova S. da li bi to bilo demokratski i građanski? Ili bi se o tome kukalo do Vašingtona, Brisela. Odakle vam ideja? Šta je vama Pink kriv? Da vas podsetim, to ne treba da nas iznenađuje... Vratimo film tri dana unazad. Oni iz studija, direktno kažu da treba razoriti, uhapsiti. Kaže onaj Bakić da treba razoriti Pink, Hepi i Informer. Kao i pohapsiti vlasnike. Na osnovu čega? - pita se Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Sada, kaže Vučićević, vidimo realizaciju njihovih pretnji o kojima duže vreme govore.

Nakon što je još jednom pogledan snimak gde Vidojković najstrašnije i najgnusnije vređa patrijarha Porfirija, predsednika Srbije i vlast, Vučićević ironično kaže, da su ovo najobjektivniji mediji u Srbiji.

- Vređaju, prete, pljuju crkvu, najveću instituciju... Zamislite da su ovako nešto rekli o čelniku islamske zajednice, katoličke crkve, jevrejske zajednice. Kako neko sebi daje za pravo da vređa patrijarha? Crkva okuplja veliki broj građana - naveo je Vučićević.

Autor: