AKTUELNO

- Iznenađen sam njegovom kandidaturom i zato što se za ove četiri godine, iako prima naknadu, nije ni jednom pojavio u gradskoj skupštini - rekao je Mladenović.

Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, komentarišući Đilasovu kandidaturu za gradonačelnika, rekao je da je prilično iznenađen.

Naime, on je kazao da je bio opozicija Đilasu pet godina, a da je za tih pet godina Đilas dva puta došao u skupštinu.

- Iznenađen sam njegovom kandidaturom i zato što se za ove četiri godine, iako prima naknadu, nije ni jednom pojavio u gradskoj skupštini - rekao je Mladenović, i dodao da vlast ne može da natera opoziciju da dolazi na sednice, a da Đilas ima takav odnos četiri godine.

Mladenović je rekao i da Đilas sada garantuje svojim bogatstvom da će nastaviti da deli pomoć porodiljama, trudnicama, penzionerima i deci, napominjući da je trudnicama u Đilasovo vreme dugovano 235 miliona dinara, porodiljama preko 50 miliona dinara, penzionerima 254 miliona dinara, a dugovana su i 123 miliona jednokratne novčane pomoći, za najugroženije građane. Javna komunalna preduzeća su 2013. godine uzimala kredite da isplate plate zaposlenima.

- Sadašnja vlast ima 1100 gradilišta u gradu, a nismo uzeli ni jedan kredit, i još uvek vraćamo Đilasove dugove - rekao je Mladenović.

Pričajući o senior karticama Mladenović je istakao da je popust za penzionere od 5 do 50 odsto, i da je izdavanje kartice besplatno, dodao je i da muzeji nude popust od 50 odsto, i da se konstantno javljaju nove kompanije.

Foto: Printscreen

- Za projekte da se gradi i po tvom izdvojeno je 200 miliona dinara. Prvo se prijavljuju projekti, a potom se za njih glasa - dodao je Mladenović.

Pričajući o Tradicionalnom martovskom festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma, Mladenović je naglasio da je u 2018. godini šezdeset peti festival po redu, i dodao da je najavljeno objavljivanje konkursa. On je rekao da je veliko interesovanje za festival i da je akcenat na mladim autorima.

Mladenović je podsetio i da se danas otvara klizalište na Tašmajdanu i Future park na sajmu.

#Andreja Mladenović

#Beograd

#Dragan Đilas

'