AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u Parizu učestvovati na Samitu o klimatskim promenama.

Vučić je sinoć, po dolasku u Pariz, prisustvovao svečanoj večeri, koju je za učesnike Samita priredio predsednik Francuske Emanuel Makron.

Predsednik Vučić primio je juče pismo predsednika Francuske, u kojem Makron potvrduje će posetiti Srbiju.

U pismu, Makron ističe da su odnosi između dve zemlje su zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo njihovo prijateljstvo.

- Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša Vlada je ovih poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim - poručio je Makron.

Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije, konstatovao je Makron, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

- Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima - ističe francuski predsednik.

#Aleksandar Vučić

#Pariz

#Poseta

'