AKTUELNO

Slobodan Samardžić, nekadašnji šef kluba DSS-a i njegov stranački kolega, tada poslanik Miloš Jovanović još pre 10 godina su u Skupštini Srbije jasno pokazali u kojoj meri poštuju Ustav naše zemlje.

pstini 2013., Samardzic je tada bio sef kluba DSS, Milos Jovanovic poslanik (sednica na kojoj se raspravljalo o Briselskom sporazumu)

Naime, na sednici na kojoj se 2013. godine raspravljalo o Briselskom sporazumu, DSS je mlatio o "odbrani Ustava". Na to ih je Veroljub Arsić iz SNS pitao - zašto ste su zajedno sa Milom zgazili Ustav SRJ?

U pitanju je isti Ustav na koji je Koštunica položio zakletvu, a oni su ga posle godinu i po dana protivustavno ukinuli, zamenili za neku "povelju", po kojoj je malo kasnije - Crna Gora otišla, zvanično i definitivno.

Samardžić u odgovoru priznaje da je to tačno, ali kako se pravda: "pa, taj Ustav SRJ je bio neodrživ(!!!) ... jer ga Milo nije poštovao(!)" i zato su oni našli genijalno "rešenje" - da ga zajedno sa tim istim Milom zgaze. A Milo posle da ode. Napravili sa njim "Beogradski sporazum" i "povelju" kojima su zamenili Ustav države.

Tako su oni "branili Ustav", na koji sami polože zakletvu. A šta bi to značilo danas, da su na vlasti? Istom suludom logikom, da kažu: pa, pošto Kurti ne poštuje Ustav Srbije, on je neodrživ?... Pa bi sa Kurtijem pravili "sporazum" i "povelju" kao sa Milom onomad?... Pa bi time zamenili Ustav Srbije kao sto su Ustav SRJ onomad?... Pa bi i zvanično i definitivno nakon toga otišlo Kosovo, kao Crna Gora onomad?

Veliki pravnici, stručnjaci za Ustav i sve tome slično: Slobodan Samardžić i Miloš Jovanović...

Autor: