AKTUELNO

"Zna naš narod da to nema veze sa mnom, već sa Kurtijem. Peter Stano potvrđuje moje reči i kaže da sporazum oko tablica nije vremenski ograničen. Šta očekujete, da uđemo tenkovima? Pa ćete reći da vas vraćam u devedesete", rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju deonice Beograd-Surčin.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako će biti rešen ulazak vozila sa registarskim tablicama iz Srbije na Kosovo.

"Mnogo toga je pred nama"

Upitan o novoj strategiji Prištine o bezbednosnim snagama na teritoriji celog KiM, Vučić je rekao da ne misli da će to tako lako da se dogodi.

- Jer bi to značilo da više ne postoji trag sporazuma, već da oni žele samo eskalaciju - rekao je Vučić.


Na pitanje da prokomentariše to da su Vuk Jeremić i Nenad Rašić ocenili da je priznao Kosovo, on je kazao da su njih dvojica "stručnjaci za to".

- Sve su uradili za stolicu tzv. Kosova u UN. Jeremić je čovek koji im je dao pitanje za MSP. Rašić je već priznao nezavisno Kosovo. Nažalost njegovu, ja nisam na njegovoj strani niti ću ikad biti na strani onih koji bi da razgrađuju Srbiju - kazao je Vučić.

Javni dug manji od 90 odsto zemalja EU

- Mi smo se trudili da pokažemo da možemo da gradimo mnogo više nego neko prethodni. Država nije igračka, to je svetinja koju moramo da čuvamo, da pazimo, negujemo o čemu moramo da vodimo računa. Samo uspešna, odgovorna i ozbiljna država može da gradi svoju zemlju, a da ne povećava javni dug svoje zemlje - rekao je Vučić i istakao da Srbija ima manji javni dug od više od 90 posto drugih zemalja EU.

- To je uspeh Srbije i naših građana, i zato je važno da nastavimo takvu vrstu ozbiljne i odgovorne politike. I da imamo ljude koji sanjaju snove i imaju velike snove. Vidite, tu je predsednica Vlade, mislite li da kod nje postoji sujeta da danas mora da govori? Ne, ona je došla zato što je srećna što je tu sa nama. Zadovoljan sam zbog toga, i čestitam i ministru Malom, po projekciji budžeta trebalo je da imamo zaključno sa 31. martom deficiti od 74,9 milijardi, a po zvaničnim podacima od sinoć imamo deficit 28,6 milijardi, nekih 245 miliona evra, istakao je Vučić.

Autor: