AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas fudbalskom klubu Crvena Zvezda zbog uplaćenog poreza i naglasio da isto očekuje i od Partizana.

- Nadam se da, kad se završi sezona, da će da plate dugove. To se posebno odnosi na FK Partizan, juče smo im dodatno dali novac da bi mogli da igraju Evropu. Zvezda bolje stoji finansijski. Pozdravljam odgovoran odnos FK Crvena Zvezda, košarkaški dug Partizana je na sedam miliona, fudbalskog kluba na 17 miliona dospelog duga, a Zvezda je platila 7,3 miliona evra. Baš mene briga od koga su uzeli pozajmicu. Mene interesuje da li je država dobila pare, od FK Crvena Zvezda je dobila pare - rekao je predsednik i dodao:

- Povoljnija je situacija u Zvezdi, ali da kažem, mi smo i ovoga puta učinili i jednim i drugima. U košarci su nas i jedni i drugi uspešno predstavljali. U fudbalu Crvena zvezda nekad uspešnije, nekad manje uspešnije. Molio sam i Čen Bo da FK Partizan omogući dodatnog sponzora. Briga me šta će da viču, sačekaćemo dok se ne završi sezona pa platite. Zato stadione nećemo da damo klubovima da upravljaju.

Predsednik je rekao da porez moraju svi da plate.

- Terzić je uplatio 7,3 miliona, kažu pozajmio, bravo, meni je to bitno, da je uplatio, da je izmirio dug državi. Ja peder, neka viču, ali evo10 kilometara auto-puta. Plati porez, to je tvoja obaveza. Tim porezom plaćamo kilometre puta, sve ukupno, možemo da platimo pet kilometara negde gde je ravno ili tri kilometara negde gde je teško. Neko mora da brine i o državi. Čestitam Zvezdi što je platila porez, očekujem isto od Partizana, čestitam Partizanu za uspeh u košarci, i Zvezdi, ali porez je majka i porez ima da platite svi - bio je jasan predsednik.

Podsetimo, predsednik Vučić prisustvovao je ceremoniji otvaranja deonice puta Novi Beograd - Surčin, auto-puta "Miloš Veliki".

Autor: