AKTUELNO

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, komentarišući slučaj Dragana J. Vučićevića, koji zbog izgovorene reči mora da odleži zatvorsku kaznu, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV PINK, da je on jedan od retkih novinara koji ono što piše to i govori,i koji često gostuje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Dodaje da je to nekima zasmetalo.

- On uvek ima i materijalne dokaze i činjenice za to što govori i neki su ga tužili, lično mislim da će ta odluka biti preispitana, da novinari ne treba da idu u zatvor. Nažalost, sve što je predvideo Vučićević u zadnjih 7, 8 godina se i desilo - ističe Marković.

Kako kaže, često je sebe uhvatio da se pita šta on to priča, ali da se uvek dogodilo ono što je Vučićević predvideo.

- Koštalo ga je odlaska u zatvor to što je uvek prvi govorio ne samo o globalnoj politici, već je govorio o opoziciji. Opozicija u Srbiji se nije borila protiv partija koje su na vlasti, na način da kažu šta će da urade, već su se samo bavili napadom, a on im je odgovarao i zbog toga je došao u situaciju da bude osuđen. Mislim da je on jedini novinar koji je osuđen poslednjih godina i da ta presuda koja je izrečena, da će pasti u vodu – rekao je Marković.

Palma je rekao da smatra da treba da se sakupi novac i da se plati ta kazna, dodaje da on treba da bude primer svima ostalima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nepravda je izrečena, ali moj savet mu je da ne štrajkuje glađu i da ne ide u zatvor. On treba Srbiji, smatram da je puno da on bude 6 meseci u zatvoru – rekao je lider Jedinstvene Srbije.

Kako kaže, ovo nije udar samo na Vučićevića, dodaje da je to indirektno udar i na Aleksandra Vučića.

Dodaje da je Vučićević pozitivno govorio o Vučiću, kao i uostalom ogromna većina građana Srbije, koji misle da predsednik dobro radi, kao i da su njegova dela vidljiva.

Palma je rekao da je siguran da je Vučićević nacionalista, patriota, dodaje da je i sam mogao da vidi koliki je on domaćin.

Foto: TV Pink Printscreen

- On je za mene pravi novinar, on treba Srbiji. Ne Aleksandru Vučiću, on treba Srbiji. Presuda je izrečena sigurno zato što je on bio najglasniji kada je predsednik u pitanju, i da je on platio tu cenu, kako bi uplašili neke druge - rekao je Marković.

Kada su izjave Radeta Baste u pitanju, Marković je rekao da smatra da je to bio trenutak njegove slabosti, dodaje da je razgovarao sa njim, kao i da mu je rekao da više neće takve stvari raditi.

- Ne može on sam da daje takve izjave, on je član Vlade, ministar, to nije program ni partije niti mog koalicionog partnera SPS-a. Ja tu izjavu ne opravdavam, ali sa druge strane on nije ništa ukrao niti proneverio, osim da je rekao nešto što ipak nije naš zvanični politički stav – rekao je Marković.

Kako kaže, Basta je spomenuo da razmišlja da osnuje novu stranku, dodaje da ako neko smatra da će možda imati više glasova i profitirati, ja mu želim srećan put.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja ne mogu svakog dana da pričam o njemu, nije ta njegova izjava ništa posebno štetila Srbiji, niti meni lično. Za mene je to bilo veliko iznenađenje, to je nešto što nije stav i program Jedinstvene Srbije i dogovorili smo se da više takve stvari ne radi – rekao je Marković, dodajući da mora da sluša koaliciiju.

Kako kaže, naša koalicija podržava Aleksandra Vučića i ono što on radi.

Komentarišući sastanak između Abazovića, Rame, Kurtija i Kovačevskog, Palma je rekao da je Rama promenio svoj stav prema Srbiji i dodao da je „Otvoreni Balkan“ doneo mnogo toga.

- Mi ne možemo da očekujemo da Rama povuče priznanje koje je dao kada je u pitanju Kosovo, ali ekonomsku saradnju da – rekao je Marković.

Autor: