AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV PINK, da je osuđen zbog konkretnog slučaja po krivičnoj prijavi Jugoslava Ćosića, zbog reči „šiptarski plaćenik“. Dodaje da je napisao to na tviteru, 2019. godine, i ističe da je to napisao zato što je to činjenica i istina.

- Mi smo tada došli do bankarske dokumentacije koja dokazuje da je firma Jugoslava Ćosića, odnosno firma u kojoj je on suvlasnik zajedno sa članovima svoje porodice, od firme Baškima Uljaja, kontraverznog albanskog biznismena iz Tirane, dobila 250 hiljada evra. Na osnovu toga smo pisali i u novinama da je on to, a zatim sam ja to napisao i na tviteru. Ćosić je zbog toga protiv mene podneo krivičnu prijavu, i ja sam krivično osuđen – rekao je Vučićević.

Kako kaže, koliko god neki hejteri navodili kako to nije istina, nažalost, istina je i krivično sam osuđen.

- Kada je neko osuđen krivično, on prolazi kroz krivični kaznenu evidenciju. Svaki saobraćajac koji mi uzme ličnu kartu i pasoš, izaći će da sam višestruko osuđivano lice po krivičnom zakonu. Zbog čega? Zato što sam rekao istinu o Jugoslavu Ćosiću i zato što sam tu istinu i dokazao – ističe Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

On je rekao da je po drugom postupku isto pravosnažno osuđen i da čeka poziv na izvršenje kazne, zbog toga što je, kako kaže, Žaklini Tatalović rekao „debelice“.

Kako kaže, to je najviše uvredilo i zbog toga se takođe ide u zatvor 6 meseci.

- Treći spor koji još nije pravosnažan, ali očekujem da će biti. A to je krivična prijava bivšeg šefa Dveri iz Trgovišta. On je pozvao na silovanje ćerki i žena uticajnih SNS lica i ja sam mu na tu bolesnu pretlju rekao da je on lud i da nije normalan i da niko normalan ne bi trebalo da poziva na silovanje, već da bi trebalo da ide u bolnicu ili da odgovara u skladu sa zakonom. Tužilašto protiv njega nije povelu istragu, ali je zato Spasić protiv mene podneo krivičnu prijavu, i presudili su da sam kriv – rekao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, kako je moguće da sam ja osuđen po tim krivičnim prijavama, a da je, kako dodaje, taj isti Jugoslav Ćosić za njega 2013. godine tvrdio da je saučesnik za ubistvo Zorana Đinđića.
Kako dodaje, te krivične prijave su odbijene i on nije odgovarao za to.

- Ako je on oslobođen što je mene lažno optužio za saučesnistvo za ubistvo premijera, a ja sam osuđen što sam rekao istinu, a isto sam novinar, zašto sam ja osuđen. Kako se taj isti zakon ne odnosi na obojicu? Ovde se radi o jednoj „vrištećoj“ nepravdi i ja u ponedeljak idem u zatvor jer smatram da moram to da uradim i želim da skrenem pažnju nekih ljudi u državi da ovo ovako ne može – rekao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, kada bi svi koji njega vređaju otišli u zatvor, pola tvitera bi zatvorili.

- Nisam ovde bitan ja, bitni smo svi mi koji po ovom zakonu gde za svaku uvredu možemo da završimo u zatvoru. Obavestiću sve da od momenta kada uđem krećem sa štrajkom glađu. Imam dva zahteva da bih taj štrajk prekinuo. Prvo, da se naloži i naredi revizija ovog postupka po krivičnoj prijavi Ćosića, a drugi da se podnese inicijativa za dekriminalizaciju uvreda – rekao je Vučićević.

Autor: