AKTUELNO

Dvojica zvaničnika razgovarali su o ukidanju režima dozvola za autoprevoznike.

Foto: Predrag Mitić

- Danas u Palati Srbija imao sam sastanak sa svojim makedonskim kolegom Blagojem Bočvarskim. Razgovarali smo o zajedničkim projektima naše dve zemlje u oblasti infrastrukture. Izrazili smo zadovoljstvo zato što smo danas potpisali sporazum koji će da omogućiti da građanke i građani naše dve zemlje koriste srpski ili makedonski tag za naplatu putarine, koji već poseduju, za naplatu putarine u obe zemlje - rekao je ministar građevine, infrastrukture i saobraćaja Goran Vesić.

Foto: Predrag Mitić

- Pričali smo o ukidanju režima dozvola za autoprevoznike kao i tome da železnička stanica Tabanovci postane zajednička stanica za kargo saobraćaj. Ministar Bočvarski obavestio me je da će prihvatiti poziv da koji ćemo uputiti moj mađarski kolega Janoš Lazar i ja ministrima transporta Turske, Grčke, Bugarske, Severne Makedonije i Albanije da u Beogradu razgovaramo o proširenju brze pruge koja će povezivati Srbiju i Mađarsku kroz Severnu Makedoniju i Bugarsku do Turske, Grčke i Albanije - naveo je Vesić i dodao:

Foto: Predrag Mitić

Vesić je obećao svom kolegi Bočvarskom da će brzo da poseti Severnu Makedoniju, a na odlasku poklonio mu je pirotski ćilim da ga, kako je naveo, podseća na Srbiju.