AKTUELNO

U Skupštini grada nikada nije postojalo mesto urednika muzičke fontane, niti će ikada postojati i to je stvarno jedna od najvećih gluposti i najvećih laži, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Znate, od kada se bavim ovim poslom, to je tri i po godine, slušao sam svakodnevno veoma često velike gluposti, ali to je stvarno jedna od najvećih gluposti, najvećih laži koje sam ikada čuo. Nažalost, to je izrekao narodni poslanik u Narodnoj skupštini, čovek koji bi morao da vodi računa o onome šta i kako govori i morao bi da govori istinu - rekao je Vesić za Studio B.

Osvrćući se na izjavu narodnog poslanika DS Balše Božovića, koji je rekao da Leontina Vukomanović za uređivanje muzičkog programa fontane na Slaviji prima 150.000 dinara, Vesić je rekao da ne postoji mogućnost da se sakrije ko sve prima platu i kako je prima, te da "nikada niko nije primio niti jedan dinar za takav posao".

- Ali gospodinu Božoviću to ne smeta, niti ljudima koji za njega rade na društvenim mrežama, koji optužuju razne ljude. Njega, koji je lider DS u Beogradu, nije bilo sramota da to javno kaže, a pritom, svako ko poznaje funkcionisanje bilo koje državne institucije, Skupštine grada, jasno mu je da ko god dobija platu, njegovo radno mesto mora da postoji u sistematizaciji radnih mesta, koje su javne - kaže Vesić.

Postoji u Skupštini grada, objašnjava Vesić, komisija koja se bavi određivanjem pesama koje će emitovati muzička fontana na Slaviji, kao i da je jedan od članova te komisije Leontina Vukomanović, ali da članovi te komisije ne primaju niti dinar, jer rade potpuno besplatno, tako da, podvlači, nikada niko nije dobio niti dinar na osnovu toga.

- Nikada, da budemo načisto, nije u Skupštini grada postojalo takvo mesto, mesto urednika muzičke fontane, niti će ikada postojati. Niti je ikada iko primio jedan dinar za takav posao - rekao je gradski menadžer.

Vesić smatra da je "postalo matrica", da se, u nedostatku politike, optužuju drugi ljudi, laže se, izmišlja i pritom, "ponašaju se kao da imaju prava to da rade".

- Gospođa Leontina Vukomanović napadnuta je danas samo zato što je ona jedna od javnih ličnosti koja podržava Aleksandra Vučića, javno i to ne krije. Ona je potpisala podršku gospodinu Vučiću za izbor predsednika, javno je o tome govorila i naprosto, ima prava da podržava gospodina Vučića. Ali, za ove ljude, kao Balša Božović, takvo pravo ne postoji i ko god podržava Vučića, mora da prođe kroz medijsku hajku i to je nešto što je danas prošla Leontina Vukomanović - kaže Vesić.

Smatra da je Božoviću "krivo" jer naprosto nema više vlast "koja mu je pala s neba, pošto mu je kum bio predsednik države". Vesić kaže da moze da razume Božovića, ali da on nema pravo da laže i da lažno optužuje.

- Videćete, niko neće stati u zaštitu Leontine Vukomanović, nijedno udruženje, niko neće ništa reći i to je tako. Danas je Božović pričao o "preskupoj muzičkoj fontani", a 2014. se slikao sa Draganom Djilasom, koji će im biti kandidat za gradonačelnika, na toj istoj Slaviji i toj istoj muzičkoj fontani, samo što ta njihova fontana trebalo da košta 4,5 miliona evra - kaže Vesić.

Žalosno je, ocenjuje Vesić, što je optužena "jedna divna žena, umetnica, samohrana majka", na ružan način, u kome nije čak ni dobila priliku da se brani.

- Treba da ga je sramota, u politici nije sve dozvoljeno, imate pravo na svoje mišljenje, na političku borbu, nemate pravo da lažete, izmišljate, a to upravo radi gospodin Božović i što je najgore, to radi na račun žene koja ne može da se brani i treba da ga bude sramota za ovo što je uradio danas - zaključio je Vesić.

#Fontana

#Goran Vesić

'