AKTUELNO

U Palati Srbija u toku je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova tročlanog Predsedništva BiH - predsedavajućeg Dragana Čovića i Mladena Ivanića i Bakira Izetbegovića.

Takođe, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnadakom.

Nakon razgovora Vučića sa članovima Predsedništva BiH, uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i BiH, a zatim će se predsednik Srbije i predsedavajući Predsedništva obratiti medijima.

Vučić je prethodno priredio svečani doček za članove Predsedništva BiH ispred Palate Srbija.

Vučić je za članove Predsedništva BiH, koji su u Beograd doputovali u utorak, isto veče priredio radnu večeru tokom koje je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

"Sa Predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH tokom radne večere razgovaramo o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima", objavio je predsednik Srbije na svom Tviter nalogu.

Čović, Izetbegović i Ivanić će u Beogradu, takođe, razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić o načinima za unapređenje bilateralnih odnosa dveju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama.

Pored toga, članovi Predsedništva BiH položiće vence na Spomenik neznanom junaku na Avali. U njihovoj pratnji, kako je najavljeno, biće ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ivanić, Izetbegović i Čović će zvaničnu posetu Srbiji završiti sastankom sa predsednicom parlamenta Majom Gojković, u popodnevnim satima.

#Aleksandar Vučić

#Predsedništvo BiH

#Sastanak

'