AKTUELNO

Hrvatska po ko zna koji put, bezuspešno pokušava da sakrije svoje zločine nad Srbima tokom 90-ih, naveo je lider SNP u saopštenju.

Predsednika Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da hrvatski zvaničnici iz dana u dan nastavljaju sa neosnovanim provokacijama, optužujući Srbe za velikosrpsku agresiju, ali da ovakvo izopačeno tumačenje istine, ne može da sakrije činjenicu da su Srbi bili žrtve agresije.

Hrvatska po ko zna koji put, bezuspešno pokušava da sakrije svoje zločine nad Srbima tokom 90-ih, naveo je Popović u saopštenju.

- Podsećamo na istorijske činjenice da su Hrvati svoju prvu nezavisnu državu, NDH, izgradili na genocidu nad srpskim narodom. Svoju drugu državu, sadašnju Republiku Hrvatsku, koja crpi kontinuitet iz NDH, izgradili su na najvećem etničkom čišćenju u modernoj istoriji – Oluji - rekao je lider SNP.

Zato Hrvatska, prema njegovim rečima, nema pravo nikome da drži predavanje o agresiji, jer je njena istorija zasnovana na agresiji prema drugim narodima, a pre svega Srbima i Jevrejima.

- Krajnje je vreme da Hrvatska odgovara za zločine koje je počinila još iz vremena kada je ova zemlja bila saveznik Hitlerove nacističke Nemačke, pa sve do ratova tokom 90-ih. Dok god Hrvatsku ne stigne zaslužena kazna, postoji rizik da se ti zločini ponove - zaključio je Popović.

Pročitajte još: KOLINDA OPET LUDUJE: Hrvatska nije bila agresor, branila se od velikosrpske agresije!

#Hrvatska

#Nenad Popović

#Zločin

'