AKTUELNO

Deca Zorana Đinđića - Jovana i Luka, prošli su kroz veliku životnu tragediju, a sve to ih je navelo da postanu sjajni mladi ljudi.

Od ubistva Zorana Đinđić prošlo je pune dve decenije, a kao najveće blago iza sebe ostavio je dvoje dece. Kada su izgubili najveći oslonac u životu, Jovana je imala 13, dok je Luka imao svega 9 godina. Međutim, ništa ih nije omelo u tome da izrastu u dostojanstvene i vrlo uspešne ljude.

Jovana Đinđić danas ima 33 godine i izgleda da je po karaketru sličnija ocu, iako svi iz njenog okruženja komentarišu da je preslikana majka Ružica po izgledu, otmenosti i odmerenosti.

Od oca je nasledila govorničke veštine i političke afinitete. Diplomirala je u roku 2013. godine Komunikologiju na Univerzitetu Singidunim, a zatim je master studije iz oblasti socijalne kognicije završila u Londonu.

Od 2016. stažirala je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, a od juna 2017. godine Jovana je koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava. Angažovana je u timu nadležnom za razvijanje i sprovođenje politike socijalnog uključivanja, kao i za pružanje podrške resornim ministarstvima u tom domenu, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Od ranog detinjstva njihov život je obeležen političkom karijerom njihovog oca. Trogodišnji Luka bio je jedan od junaka čuvenih studentskih demonstracija u zimu 1996/1997. godine. Njegova slika na očevim ramenima na čelu demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet” - obišla je našu planetu.

Đinđićev naslednik završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a njegove kolege i profesori su svojevremeno otkrili da je uvek imao osmeh na licu, kao i da je neverovatno ljubazan. Mnogi predviđaju da će možda krenuti očevim stopama, jer se pričalo da ima političkih afiniteta.

Autor: