AKTUELNO

Sve nevladine organizacije, udruženja i medije koji su finansirani od strane drugih zemalja treba potpisati i tretirati ih sa posebnim pažnjom, jer nikad se ne zna kakav je njihov skriveni cilj. One koje rade u skladu sa ustavom i zakonima Srbije sigurno bi podržale ovakav predlog, a one koje bi se protivile zapravo bi time odale svoju pravu prirodu" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Ističući da se ovakva pitanja ne mogu rešiti bez usvajanja zakona o stranim agentima, Đurđev je napomenuo da je naša zemlja već jednom bila žrtva obojene revolucije finansirane od strane zapadnih centara moći i da isti ti centri danas pokazuju otvoreni interes da Srbiju uvuku u svoj sukob sa Rusijom u Ukrajini, a za šta koriste medije u našoj zemlji sumnjivog vlasništva.

- Naš narod kaže - koga su zmije ujedale i guštera se plaši. Ima i druga poslovica koja kaže - nemoj pa se ne boj. Ovakav zakon bi samo dodatno štitio sve u Srbiji, uključujući i nevladine organizacije i medije koje se finansiraju spolja, a koje poštuju sve naše zakone - zaključio je Đurđev.