AKTUELNO

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović poručila je danas lideru Dveri Bošku Obradoviću da ne ponižava žene žrtve nasilja zarad političkih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je istakla, svaka relativizacija nasilja nad ženama nedopustiva i da žrtve nasilja ne mogu biti oružje političara u borbi s eistomišljenicima.

- Svako nasilje nad ženama je nedopustivo, bilo da je ono fizičko ili verbalno i niko nema pravo da žrtve nasilja deli prema vrsti i stepenu povreda, već smo dužni da svako nasilje osudimo i radimo na tome da se ono spreči - kaže Mihajlovićeva.

Reagujući na optužbe koje je Obradović izneo na račun predsednika Srbije povodom napada pristalica Dveri na novinarke TV Pinka, Mihajlovićeva je rekla da je sramno što je lider Dveri ovaj slučaj iskoristio kako bi politički napao Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

- Možemo da se ne slažemo politički, ali niko nema pravo da zarad toga ponižava žene, a posebno ne žene žrtve nasilja. Najmanje što bi Dveri i njihov predsednik mogli da urade jeste da prihvate svoju odgovornost za incidente koji su se dogodili i vode računa o bezbednosti žena na skupovima koje organizuju - zaključila je Mihajlović.

#Boško Obradović

#Zorana Mihajlović

'