AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da su razgovori u Briselu bili teški, da je činjenica da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije ništa potpisao i da ostvaruje ono što je obećao.

– Mogli smo da vidimo da u Briselu ništa nije potpisano i da se razgovaralo kao što se razgovara. Ono što je predsednik Vučić rekao u parlamentu da neće prihvatiti nezavisnost i neće dozvoliti status u UN to se ostvaruje i to svako vidi – rekao je Dodik u izjavi novinarima prije tribine „Srpska se brani u Srbiji“.

Dodao je da je siguran da su razgovori bili teški, ali i ocenio da briselska administracija nije postigla svoj cilj.

– Administracija iz Brisela zbog neuspeha i nepotpisivanja želi da napravi predstavu od toga. Tu je previše spekulacija. Treba verovati našim pregovaračima, pre svega Vučiću i treba se okupiti oko te pozicije, jer samo jaka pregovaračka pozicija može napraviti dobar rezultat – kazao je Dodik.

On je dodao da je srpska strana pod ozbiljnim pritiskom, jer ono što dolazi iz Brisela nije za Srbe prihvatljivo.

– Zato je bio veliki pritisak na predsedniku Vučiću. Nalazio sam se i nalazim u sličnim sutuacijama u kojima oni insceniraju priču, odrede „dan D“ da sve mora baš tada da se desi, zovu vas, guraju na sastanke, ali mogli smo da vidimo da na kraju u Briselu ništa nije potpisano – zaključio je Dodik.

Autor: