AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da su glavni strateški priotireti spoljne politike Srbije EU i regionalna saradnja i tim povodm naglasila da su samo u decembru 2022. evropske kompanije u Srbiji direktno zapošljavale 281.363 ljudi, a da bi kada bi sve zemlje regiona ušle u projekat Otvoreni Balkan BDP porastao za sedam odsto.

Brnabić je to rekla u uvodnom delu regionalne konferencije "Evroatlantske integracije Zapadnog Balkana, perspektive - Zapadni Balkan, Transatlantska saradnja i građansko društvo".

Na konferenciji, kojoj prisustvuje i ministar za evopske integracije Tanja Miščević, govorio je i norveški ambasador Jern Eugen Jelstad.

Skup oraganizuje Balkanski fond za demokratiju nemačkog Maršalovog fonda SAD kao deo projekta "Jačanje EU integracija u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji" uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Konferenciji prisustvuju i ambsadori SAD, Velike Britanije, kao i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni doijalog Tomislav Žigmanov.